Model nieuwe tram al te bekijken en jij mag nog meedenken over inrichting

© HTM/Sicco van Grieken
DEN HAAG - De nieuwe tram van HTM gaat de komende jaren nog niet rijden, maar je kunt hem al wel van dichtbij bekijken. Tram TINA, zoals het nieuwe voertuig genoemd is, is vandaag gepresenteerd en op 18 en 22 november als model op ware grootte in het echt te bewonderen.
HTM verwacht dat de nieuwe tram, van 22 meter lang en 2,65 meter breed, vanaf 2026 door de Haagse regio gaat rijden. In de stad wordt de komende jaren daarom nog hard gewerkt om de trajecten van tram 1, 6 en 12 geschikt te maken voor deze tram.
Wie vast naar de tram wil komen kijken, kan dat op zaterdag 18 november en woensdagmiddag 22 november doen op de Zinkwerf in Den Haag.

VR-bril

Daar is een model te zien, bestaande uit een cabinedeel dat eruit ziet zoals die is beoogd. Het reizigersdeel is voorzien van stoelen, rolstoelplaats en stangen, maar heeft geen plafond en deuren. Met een VR-bril kun je wel al kijken hoe de tram er echt uit komt te zien.
Het reizigersdeel
Het reizigersdeel © HTM
Een aantal zaken is al vastgesteld, zoals de kleur van de stoelen. Maar over een aantal onderdelen kun je tijdens het bezoek aan de tram je voorkeur uitspreken.
Wie een kijkje wil nemen moet zich wel voor 15 november aanmelden op de site van HTM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!