Tijdelijk cameratoezicht op Helena van Doeverenplantsoen vanwege overlast

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - De gemeente gaat tijdelijk camera's op en rond het Helena van Doeverenplantsoen plaatsen om de overlast van hangjongeren tegen te gaan. Omwonenden klagen al langer over overlast van deze jongeren en voelen zich onveilig in het gebied. De camera's moeten daarnaast drugshandel rondom het plantsoen ontmoedigen.
De camera's worden zowel op het plantsoen als in de omliggende straten geplaatst. Het Hoge Zand, de Zuidwal en de Boekhorststraat vormen de grenzen van dit gebied en hierbinnen worden op verschillende openbare plekken tijdelijke toezichtcamera's geplaatst. Het besluit van de gemeente loopt tot uiterlijk 31 mei 2024 en moet helpen in het terugdringen van overlast en criminaliteit.
Bewoners ervaren al geruime tijd overlast van jeugd en jong volwassenen in het gebied. Zij gebruiken en handelen drugs en drank en zorgen voor geluidsoverlast en zwerfafval. De gemeente heeft in samenwerking met de politie en handhaving al verschillende maatregelen genomen, waaronder de start van een persoonsgerichte aanpak voor een aantal personen en gebiedsverboden voor personen die niet van die aanpak gebruik wilden maken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!