Ieder kind verdient cadeau van Sinterklaas: inzamelactie Sintvoorieder1 op Den Haag FM en Radio West

Vorig jaar werd een recordbedrag opgehaald
Vorig jaar werd een recordbedrag opgehaald © Chris Westerduin
DEN HAAG - Vanaf maandag 20 november staan de uitzendingen bij Den Haag FM en Radio West vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie SintvoorIeder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Dat gaat in de grote steden om een op de negen kinderen.
Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terecht komen. De doelstelling van de actie is om in vijf dagen 50.000 cadeaus in te zamelen. In 2022 was de doelstelling in eerste instantie om 20.000 cadeaus in te zamelen, maar de teller kwam op maar liefst 49.459 cadeaus.

Armoede

In de grote steden krijgt een op de negen kinderen met Sinterklaas geen cadeau omdat zij opgroeien in (verborgen) armoede. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terecht komen met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen.
De cadeaus worden ingezameld via de actie bij Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november kan je van 6.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds cadeautjes doneren.
De te doneren cadeaus zijn voor kinderen van 0 tot 18 jaar, met een waarde van maximaal 25 euro. De cadeaus moeten nieuw of als nieuw zijn en je hoeft deze niet in te pakken, zodat stichting Sintvoorieder1 hiervan mooie pakketten kan samenstellen.

Kom doneren

Iedereen kan van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november een cadeau komen doneren in de studio in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Doneren kan die dagen van 6.00-19.00 uur live in de uitzending. Den Haag FM en Radio West zenden die dagen de hele dag uit. En via het televisiekanaal van Den Haag FM is alles ook de hele dag in beeld live te volgen.
Op woensdag 22 november rijdt bovendien de speciale HTM pakjestram door Den Haag heen. Iedereen langs de route kan dan bij verschillende haltes een cadeau doneren.
Op vrijdag bouwt de spanning aan het einde van de dag op en komen alle meewerkende omroepen bij elkaar om gezamenlijk de eindstand bekend te maken, onder leiding van Maartje van Wegen.

Zelf inzamelen

Je vindt hier een checklist voor als je een cadeau wilt doneren. Deze worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals de voedselbanken en (crisis-)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december zouden ontvangen.
Luisteraars worden opgeroepen om zelf te komen doneren, maar natuurlijk mogen zij ook deelacties organiseren door bijvoorbeeld cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of samen met collega’s. Ook voor bedrijven is het mogelijk om in de uitzending cadeaus te komen doneren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!