ADO Den Haag ontvangt ontketend Cambuur: volg de wedstrijd live op Den Haag FM

Prijswinnende grasmat in het Bingoal Stadion
Prijswinnende grasmat in het Bingoal Stadion © Glenn van Haasen/ ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag is bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Darije Kalezic verloor pas één wedstrijd en is sindsdien al elf competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Zondagmiddag ontvangt de Haagse ploeg SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden zal na de 1-8 overwinning van afgelopen maandag op Top Oss vol vertrouwen naar Den Haag afreizen. Je volgt de wedstrijd live op Den Haag FM.
Het belooft zondag een volle bak te worden in het Bingoal Stadion, de thuishaven van ADO Den Haag. Omdat er normaliter op vrijdagavond wordt gespeeld is de Lex Schoenmaker Familietribune normaal gesproken niet echt goed gevuld. Maar nu er een keer op zondagmiddag om half drie mag worden afgetrapt zal ook de jeugd de weg richting het stadion weten te vinden.
Daarnaast zorgen de goede prestaties natuurlijk ook voor meer toeschouwers in het stadion. Voorlopig ligt de Haagse formatie op koers om mee te strijden voor promotie aan het eind van het seizoen. Als ADO kampioen wordt of als tweede eindigt, promoveert de ploeg direct naar de Eredivisie. Echter zijn er ook via de nacompetitie nog voldoende mogelijkheden op promotie naar de hoogste niveau te bewerkstelligen. Daarvoor moet ADO een periodetitel veroveren.

Ook succes in de beker

Naast de mooie reeks in de competitie is ADO ook door naar de tweede ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi. In de eerste ronde werd tweede divisionist vv Noordwijk verslagen. In de volgende ronde treft de Haagse formatie het Rotterdamse Sparta. Op woensdag 20 december ontvangt ADO de eredivisionist om 18.45 uur in eigen huis. Vorig seizoen bereikte ADO onder leiding van trainer Dick Advocaat nog de kwartfinale van het bekertoernooi. Daarin strandde het na een nederlaag in Eindhoven tegen PSV.

Jubileumboek uitgereikt

Zondag zal voorafgaand aan de wedstrijd ook het jubileumboek van ADO Den Haag gepresenteerd worden. Het boek zou aanvankelijk eerder uitkomen, maar door de rumoerige tijd die de club heeft doorgemaakt verschijnt het nu pas. Aan het boek is jarenlang gewerkt door meerdere auteurs die door de jaren heen veel informatie over ADO hebben verzameld. In het boek staan honderden foto's en de complete historie vanaf de oprichting van de club in 1905. Meer informatie over het boek is te vinden op de website van ADO Den Haag.
© ADO Den Haag

Volg de wedstrijd live op Den Haag FM

De wedstrijd tegen Cambuur is zondagmiddag vanaf 14.30 uur live te volgen op Den Haag FM. Verslaggevers Pim Markering en Jim van der Deijl doen verslag. Stem dus af op 92.0 FM of luister hier online.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!