Gevaar in de Goudenregenstraat, historie Binnenhof nu te zien en meer in 'Den Haag FM Deze Week'

Archeologische vondsten
Archeologische vondsten © Maxime Kok
DEN HAAG - De discussie in de gemeenteraad over het nieuwe bestemmingsplan voor de kop van de Assumburgweg in Moerwijk liep donderdagavond uit de hand, in de Goudenregenstraat maken buurtbewoners zich zorgen over de verkeerssituatie en de geheimen van het Binnenhof zijn voor iedereen te zien in het nieuwe bezoekerscentrum. Dat zijn de onderwerpen die deze week aan bod komen in de podcast 'Den Haag FM Deze Week'. In een klein halfuur tijd ben je weer helemaal bij.
'Wij maken hier toch beleid, niet u?' Met die woorden van VVD-raadslid Rutger de Ridder werd kritiek geuit op de plannen rond de kop van de Assumburgweg in Moerwijk. De gemeente wil het gebied opnieuw inrichten met nieuwe woningen, genoeg groen en een verkleind aantal parkeerplaatsen. Een brief begin deze week gaf een duidelijk signaal: de plekken worden niet beschikbaar voor de bewoners in de sociale huursector. De parkeerplaatsen in de garages zijn daarom alleen beschikbaar voor de bewoners in de duurdere huurwoningen.
De tram, fietsers en auto's moeten elkaar in de vrij smalle Goudenregenstraat passeren. En dat is niet zonder gevaar. 'We zien hier dagelijks mensen vallen', aldus een buurtbewoner. 'De straat is maar 18 meter breed. Er zijn simpelweg teveel verschillende weggebruikers in een te krappe ruimte, waardoor niet iedereen veilig van A naar B kan komen. Dit jaar alleen al moest de ambulance 47 keer naar de Goudenregenstraat komen. Soms moet zelfs de traumaheli eraan te pas komen.'
De 'geheimen' van het Binnenhof zijn vanaf nu te zien in een nieuw informatiecentrum. Denk aan beeldjes uit raadzaal van de Raad van State, handgemaakte stoeltjes en een vergulde kroonluchter. Het publiek zag ze nog niet eerder, maar nu wel. Zaterdag opent het Informatiecentrum Binnenhof de deuren.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!