Dutch Language Café zet crowdfunding in voor uitbreiding én verhuizing

© Dutch Language Café
DEN HAAG - Dutch Language Café wil verhuizen én uitbreiden, daarom zijn ze een crowdfunding gestart. Men wil minimaal 70.000 euro ophalen om uitbreidingsambities waar te maken, vertelt Robin Scholten in het radioprogramma Bob Staat Op. 'Het is geen donatie, maar je kunt investeren door een lening. Of voorverkoop, dat is dat je vast een lidmaatschap koopt voor als het straks opengaat.' Er is al bijna 50.000 euro toegezegd en de crowdfunding loopt nog negen dagen.
Scholten is het café op de Binckhorst vier jaar geleden begonnen om mensen te helpen om de Nederlandse taal te leren en te integreren. 'Ik wilde mensen op een leuke manier met elkaar verbinden, met interessante activiteiten, zodat ze Nederlands kunnen oefenen maar ook een sociaal netwerk kunnen opbouwen.' Dat varieert van samen koken, tot een bezoek aan het museum. 'Het is een supergoede plek om Nederlands te oefenen en vrienden te maken', vult Beppe Simone aan.
'We doen het nu vier jaar, op een tijdelijke locatie op de Binckhorst. In principe een hele mooie locatie, maar tijdelijk. Het is onzeker.' Men wil het liefst een meer centrale locatie. Ook het gebrek aan openbaar vervoer wordt als een beperking gezien. 'Niet alleen de locatie willen we beter, maar ook een groter team. Tot nu toe heb ik het als enige volledige kracht gedaan. We willen uitbreiden naar twee of drie mensen, daarmee kunnen we het echt goed neerzetten', vertelt Scholten over de crowdfunding.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!