Politie treft veroordeelde van bijna vijf jaar cel in Haagse woning van familielid

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.nl
DEN HAAG - Een man die werd veroordeeld tot vijf jaar cel is onlangs aangehouden door het EVA-Team (Executie Vonnissen en Afgestraften) van de politie-eenheid Den Haag. De man bleek in onze stad te wonen bij een familielid. Toen het team daar aanbelde deed de verdacht zelf open. Hij is aangehouden.
In totaal werden er in augustus en september vijfentwintig veroordeelden door het team opgespoord en aangehouden, onder de verdachten was één vrouw. Een groot deel van hen moest nog een celstraf (variërend van 28 en 1823 dagen) uitzitten, anderen moesten schade van slachtoffers vergoeden.
De personen waren veroordeeld voor uiteenlopende delicten, zoals overtreding van de Opiumwet en de Wet op de Kansspelen, witwassen, diefstallen, heling, oplichting en mishandeling. Om ze te kunnen aanhouden werd bij een aantal van hen onderzocht in welke auto's ze reden. Die werden gevolgd zodat de veroordeelden op de openbare weg konden worden aangehouden.
De 31-jarige man die in Den Haag werd aangehouden stond voor het buitenland gesignaleerd in verband met diverse delicten (deelname aan een criminele organisatie, Wet Wapens en Munitie en diefstal). Daarnaast werd een man van 67 aangehouden in Zoetermeer, hij moest 838 dagen gevangenisstraf uitzitten vanwege een zedenzaak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!