ID-check bij zwembaden vervalt voor bijna alle activiteiten

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Tilly Jensen/Unsplash
DEN HAAG - Vanaf begin volgend jaar hoeven mensen zich niet meer te legitimeren wanneer zij naar activiteiten in de Haagse zwembaden gaan. De controle zorgt voor veel frustratie bij bezoekers en medewerkers en bij deze activiteiten wordt geen overlast verwacht. Alleen voor het recreatief zwemmen wordt er nog gecontroleerd.
De ID-check is in 2017 ingevoerd vanwege overlast door jongeren in het zwembad Zuiderpark en Hofbad, maar nu komt het college van burgemeester en wethouders terug op deze beslissing. 'De verplichte ID-check dagelijks zorgt voor vervelende gesprekken aan de kassa in het zwembad met goedwillende bezoekers', aldus het college. 'Ook zorgt de controle voor onevenredig veel extra werk.'
Met het plan richt het college zich op de specifieke doelgroep die overlast veroorzaakt, namelijk jongeren. Aangezien zij het zwembad bezoeken tijdens het recreatief zwemmen, wordt hierbij nog wel gecontroleerd.

Zwangerschapszwemmen

Voor alle andere activiteiten hoeven mensen zich niet meer te legitimeren. 'Dit geldt dus voor bijvoorbeeld zwangerschapszwemmen, fifty-fit voor ouderen, teddybeer-, het banenzwemmen en gezinszwemmen.'
Naast het controleren van de legitimatie blijft het college ook beveiligingsbedrijven inzetten op drukke momenten en dagen waarop meer overlast verwacht wordt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!