Uittips Den Haag: Popronde, festival Design Passage en intocht Sinterklaas

Design Passage
Design Passage © Iris Tempelaar
DEN HAAG - Van een designfestival tot Carmina Burana-concerten en van de intocht van Sinterklaas tot de Popronde. Je hoeft je dit weekend niet te vervelen in de stad. Je leest alle tips hier op een rijtje.

Intocht Sinterklaas

Hij komt, hij komt! Sinterklaas meert zaterdag 18 november weer met Pakjesboot 070 aan in de haven van Scheveningen. Daar wordt hij hartelijk ontvangen en start hij vervolgens zijn rijtoer naar het centrum. Daar kun jij natuurlijk bij zijn, in het artikel hieronder lees je alles wat je moet weten over de route.

Design Passage

Ben je weleens op de etages boven De Passage geweest? Het zijn onontdekte architecturale juweeltjes. Tijdens het driedaagse festival Design Passage is ontdek je een mix van exposities boven deze mooie galerij. Er is ruimte voor 50 stands van designers en merken.
Design Passage vindt plaats van vrijdag 17 november tot en met zondag 19 november. Het hele programma en informatie over tickets vind je hier.
De Passage
De Passage © Design Passage

Carmina Burana concerten

De wereldberoemde compositie Carmina Burana van Carl Orff komt dit weekend naar Den Haag. Een van de populairste muziekstukken ter wereld. Vooral het stuk 'O Fortuna' zullen de meeste mensen wel kennen.
De compositie wordt uitgevoerd door het International Symphony Orchestra Lviv en National Choir of Ukraine DUMKA, onder leiding van de Nederlandse dirigent Raymond Janssen.
De concerten zijn zaterdag 18 november om 19.30 uur en zondag 19 november om 14.00 uur in het World Forum. Er zijn nog kaarten te koop, meer informatie vind je op deze site.

Popronde

De Popronde is zaterdag 18 november weer terug in Den Haag, met optredens door de hele stad die gratis toegankelijk zijn. Tijdens het rondreizende festival strijken de artiesten neer in bijvoorbeeld cafés, theaters en clubs in de stad. De locaties zijn dit jaar op loopafstand van elkaar.
Op de site van de Popronde vind je alle locaties, tijden en andere info.

Microclub in PAARD

Zin in een avondje in de club, maar liever niet tot diep in de nacht? Dan is de Microclub misschien wat voor jou. Deze clubavond vol funky house en opzwepende techno begint namelijk al om 20.00 uur en eindigt om 0.30 uur. Genoeg tijd om te dansen, maar ook op een schappelijke tijd weer naar huis dus.
Wie zin heeft om z'n dansschoenen uit de kast te halen kan dat vrijdagavond 17 november doen in het PAARD. Meer informatie en tickets vind je op de site van de Microclub.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!