Uittips Den Haag: Shoppen tijdens Funky Friday, Eastern Neighbours Film Festival en marktjes

Funky Friday in Den Haag
Funky Friday in Den Haag © Den Haag.com
DEN HAAG - Hopelijk heb je nog een gaatje in je agenda, want er is genoeg te doen dit weekend! Van marktjes tot een filmfestival. Je leest het allemaal in de uittips van deze week.

Eastern Neighbours Film Festival

Woensdag is het Eastern Neighbours Film Festival begonnen in het Filmhuis Den Haag. Dat duurt nog tot en met zondag 26 november. Dit filmfestival vertoont de beste recente films uit Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europa. Deze films zijn niet of beperkt in Nederland te zien, maar zo kunnen we er toch mee kennismaken.
Ontdek intrigerende creaties van Centraal- en Oost-Europese filmmakers die zich bezighouden met kwesties rond de vrijheid van meningsuiting, (on)democratische tendensen en – tenslotte – de positie van kunst in de huidige samenleving. De documentaires, korte films en speelfilms bieden een oase van reflectie te midden van het alomtegenwoordige op de spits drijven, met cinema die een persoonlijke en verdiepende blik biedt op de stand van zaken en ons raakt.
Het hele programma vind je op de site van het filmfestival.

Het Danspaleis

Het Danspaleis brengt ouderen in beweging, al sinds de oprichting in 2011. Vrijdag 24 november om 14.00 uur komt het evenement naar Amare. Het is bedoeld om een gevoel van saamhorigheid en verbinding te brengen onder ouderen, en dat natuurlijk op muziek.
Het Danspaleis is gratis, je kunt gewoon vrij inlopen.

Shoppen tijdens Funky Friday

Heb jij je inkopen voor de feestdagen nog niet gedaan, of heb je gewoon zin in shoppen mét entertainment? Dan kun je in de Haagse binnenstad lekker shoppen op Funky Friday. Vrijdag 24 november zijn de winkels open tot 21.00 uur. Naast acties in de winkels zijn er ook lichtacts op straat en klinkt er (live) muziek.

Haags Hoog Decembermarkt

Het is nog geen december, maar op vrijdag 24 november vindt de Haags Hoog Decembermarkt plaats. Je kunt er spullen kopen van ondernemers uit het pand, of lekker glühwein en chocomelk drinken in de kas op de zevende etage.
Toegang tot de markt is gratis. De markt is open van 16.00 tot ongeveer 20.00 uur aan de Televisiestraat 2.

Zeldzaam Mooi Markt

Krijg jij geen genoeg van marktjes? Dan kan je zondag 26 november op het Lange Voorhout in Den Haag ook naar de Zeldzaam Mooi Markt. Je vindt er handgemaakte producten, vintage en retro-artikelen van lokale en regionale kunstenaars.
Je kan de markt bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur. Meer informatie vind je op de site van Zeldzaam Mooi.

Sintvoorieder1

De actieweek van Sintvoorieder1 is in volle gang! Vrijdag 24 november is de laatste dag dat je cadeaus kunt komen doneren in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Heb je nog cadeaus en wil je meehelpen om te zorgen dat elk kind een cadeau krijgt van de Sint? Kom vrijdag dan nog langs tussen 6.00 en 19.00 uur.

Living Library

Tijdens Living Library op zaterdag 25 november in de Centrale Bibliotheek, is er een catalogus met levende boeken. Het is een manier om in contact te komen met mensen waar een vooroordeel over bestaat. Je leest dus geen boeken, maar mensen.
Net als in een echte bibliotheek, kun je een 'boek' lenen naar aanleiding van de catalogus inclusief titels en een korte beschrijving. Je krijgt dan twintig minuten om je erin te verdiepen, wat je kunt verlengen met tien minuten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!