Bijzondere stembureaus in Den Haag: Kunstmuseum, PAARD, Madurodam en meer

Madurodam
Madurodam © thehague.com
DEN HAAG - Weet jij al waar je gaat stemmen woensdag? Er zijn over de hele stad bijna 300 stemlocaties. En daar zitten ook wat bijzondere locaties tussen waar je 22 november je stem kunt uitbrengen. Zoals de Foodhallen, PAARD, het Kunstmuseum of De Pier.
De stembureaus zijn woensdag 22 november open van 7.30 tot 21.00 uur. De stembureaus op Centraal Station, Station Hollands Spoor, boekhandel Paagman Centrum:, boekhandel Paagman Frederik Hendriklaan en Poppodium Paard hebben afwijkende openingstijden. Als je je stem wil uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen, moet je je stempas meenemen en een identiteitsbewijs.

Centrum

In het centrum van Den Haag kan gestemd worden in het stadhuis, maar je zou ook kunnen langsgaan bij cultuurcomplex Amare of bij de Raad voor de rechtspraak aan de Kneuterdijk. Wanneer je al had bedacht om langs te gaan bij de Foodhallen, dan kan je daar meteen even langs het stembureau.
Ook op het Centraal Station en Den Haag HS is een stemhokje te vinden. Of wat dacht je van het PAARD, of Beeld & Geluid?
Amare
Amare © Den Haag FM

Escamp

Stemmen in Escamp doe je bijvoorbeeld bij Theater en Filmhuis Dakota of Musicon. Ook De Uithof, het Haga Ziekenhuis en Sportcampus Zuiderpark worden voor een dagje stembureau.

Haagse Hout

Een ander ziekenhuis waar je kunt stemmen in de stad is HMC Bronovo. Of breng je stem uit in een school: Hogeschool InHolland Den Haag of het ROC Mondriaan bijvoorbeeld. Ook de Muziekacademie opent woensdag de deuren als stembureau. Je stem uitbrengen kan ook in het Provinciehuis.

Laak

Het stadsdeelkantoor van Laak is woensdag een van de stemlokalen waar gestemd kan worden, die locatie is ook geluidsarm. De sportliefhebber kan terecht bij HVV Laakkwartier en de Haagse Sport Centrale. Ook in het Vadercentrum (ADAM) en op het informatiepunt op de Binckhorst is het mogelijk om te stemmen.

Loosduinen

Popradar Den Haag heeft woensdag ook een stembureau. Daarnaast kan je langsgaan in Boulderhal de Campus aan de Kerketuinenweg, de bibliotheken of bij de buurtkamer van het Leger des Heils aan de Pisuissestraat. Of wat dacht je van Villa Ockenburgh? Ook de scouting wordt omgetoverd stemlocatie: scouting Ferguson en scouting de Mohicanen bijvoorbeeld.
Villa Ockenburgh
Villa Ockenburgh © Omroep West

Leidschenveen-Ypenburg

Stemmen én zwemmen? Dan moet je bij het Hofbad zijn. Dierenliefhebbers kunnen dan weer langs bij stadsboerderij Landzigt. De klussers komen ook aan hun trekken, ook in de Hornbach is een stembureau.

Scheveningen

Van stemmen een cultureel uitje maken, dan moet je bij Muzee Scheveningen of het Kunstmuseum zijn. Bij die laatste krijgt iedereen in het bezit van een stempas uit Den Haag gratis toegang tot alle tentoonstellingen van het museum. Liever ondertussen even uitwaaien? Bezoek dan de stemlocaties De Pier of het Kurhaus.
Ook zijn er stembureaus in Madurodam en Stichting See Lab.
© The Hague and Partners

Segbroek

Het theater, sportclubs of de basisschool, in Segbroek is genoeg keus voor een stemlocatie. Wat dacht je van Theater De Nieuwe Regentes? Of De Goede Herder Kapel? Sportliefhebbers kunnen aan de Laan van Poot terecht bij SVV Scheveningen en ook de Algemene Hindoe Basisschool heeft een stemlokaal. Je stem uitbrengen kan ook in Brouwerij de Prael.

Blinden en slechtzienden

Dit is slechts een greep uit de meer dan 250 stembureaus die woensdag open zijn in Den Haag. Op deze site van de gemeente kan je alle stembureaus vinden. Daar vind je ook een overzicht van stembureaus met extra hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!