Den Haag grijpt naast winst NK Tegelwippen, maar vervangt toch meer dan 200.000 tegels

NK Tegelwippen
NK Tegelwippen © Arnaud Roelofsz
DEN HAAG - Het is Den Haag niet gelukt om de titel op het NK Tegelwippen te verdedigen. Na twee succesvolle jaren ging een andere gemeente er nu met de winst vandoor. Toch maakten meer dan 200.000 tegels in de gemeente plaats voor planten. En de stad blijft inzetten op vergroening.
Van maart tot en met oktober werden er 207.448 tegels gewipt. Niet genoeg voor de winst, van de 173 deelnemende gemeenten ging Arnhem er met de titel vandoor.
'Twee keer achter elkaar winnen was heel bijzonder, maar je kunt niet ieder jaar de winnaar zijn', zegt Joris Wijsmuller van Duurzaam Den Haag, organisator van Steenbreek-acties waarbij straatstenen uit tuinen, pleinen en straten worden ingeruild voor planten.

Veel tegels in 2024

Toch maakten meer dan 200.000 tegels dus plaats voor groen. Stadsgenoten legden boom- en geveltuintjes, groene schoolpleinen en parkeerplaatsen aan. En de stad gaat door met vergroenen. Vooral in wijken als Schilderswijk, Transvaal en Stationsbuurt.
'Daar is veel extra geld voor uitgetrokken. In deze versteende wijken voeren wij kansenstudies voor vergroening uit: op welke plekken kan er meer groen bij? We zijn druk met voorbereidingen van geschikte locaties. En dat levert voor 2024 heel veel te wippen tegels op', zegt wethouder Robert Barker van buitenruimte, dierenwelzijn en milieu. Wie weet pakt Den Haag volgend jaar de titel dus weer terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!