Kamerverkiezingen, Louis Couperus Museum, de warmteleiding en meer in 'Den Haag FM Deze Week'

Warmte die nu nog in de lucht of het water verdwijnt wordt straks hergebruikt om 120.000 huizen en bedrijven mee te verwarmen
Warmte die nu nog in de lucht of het water verdwijnt wordt straks hergebruikt om 120.000 huizen en bedrijven mee te verwarmen © Warmtelinq
DEN HAAG - Het Louis Couperus Museum deed deze week een oproep voor een nieuwe geldschieter, de warmteleiding gaat dan echt Haagse grond in en welke politici uit Den Haag gaan wellicht naar dat andere Den Haag? Rob Kemperman, Tom Lash en Maxime Kok bespreken het in een nieuwe aflevering van de podcast 'Den Haag FM Deze Week'. In een klein halfuur tijd ben je weer bij.
De eerste buizen van een nieuwe, enorme transportleiding voor warm water zijn deze week de grond in gegaan in onze stad. Zo worden we aangesloten op de 23 kilometer lange leiding van WarmtelinQ, die inmiddels van de Rotterdamse haven via Vlaardingen naar Den Haag is getrokken. Daardoor kunnen 120.000 huizen en bedrijven in onze provincie gebruik maken van de gerecyclede warmte uit de Rotterdamse haven.
'Ondanks het feit dat het jubileumjaar 2023 meer bezoekers naar het Louis Couperus Museum bracht dan ooit blijkt het niet mogelijk een museum te blijven runnen op basis van privé-financiering alleen.' Die mededeling deed het Louis Couperus Museum in de Archipelbuurt deze week. De directie is op zoek naar financiële steun én een nieuwe locatie. Een woordvoerder van wethouder Saskia Bruines laat weten dat de zorgen bekend zijn en dat ze in gesprek wil met het museum.
Komende woensdag zijn de Tweede Kamerverkiezingen en verschillende politici uit het lokale Den haag willen graag verhuizen naar de landelijke politiek. Op de kieslijst staan gemeenteraadsleden, fractievertegenwoordigers én wethouders. Of ze kans maken op een verhuizing merken we de komende week.
De week die komen gaat is er een die bij Den Haag FM en Omroep West in het teken staat van Sintvoorieder1. We bundelen de krachten om samen met jou zoveel mogelijk cadeaus in te zamelen voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien.
De cadeaus worden ingezameld via de actie bij Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november kan je van 6.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds cadeautjes doneren.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!