IN BEELD: Sinterklaas ondanks de regen blij met hartelijke ontvangst op Scheveningen

DEN HAAG - 'Hallo, dag lieverds, wat fijn dat jullie er allemaal zijn.' Ondank de regen kwamen vandaag duizenden kinderen, hun ouders en opa's en oma's naar Scheveningen om daar Sinterklaas te verwelkomen. En dat zag de Sint. Trots keek hij naar de enthousiaste menigte.
De goedheiligman werd omstreeks half twaalf verwelkomd door burgemeester Jan van Zanen. 'Welkom terug Sint-Nicolaas', zei hij. Ook de Spaanse ambassadeur stond op de kade. 'Het is niet zulk goed weer, maar de sfeer is heel leuk en blij', aldus Consuelo Femenía Guardiola.
Na het welkom stapte de Sint op zijn paard Ozosnel om een urenlange rijtocht door de stad te maken. Hij reed van de Vissershavenstraat via onder meer de Frederik Hendriklaan, de Reinkenstraat, de Pijnboomstraat, de Fahrenheitstraat en de Frederikstraat naar het Lange Voorhout.
Veel mensen trotseerden het slechte weer om hem en zijn gevolg te aanschouwen. Sinterklaas stapte zelfs nog even van zijn trouwe paard Ozosnel in een tram plaats te nemen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!