Hennepkwekerij aangetroffen bij grote controle in Laak

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Bij een integrale handhavingsactie in Laak zijn vorige week bekeuringen uitgedeeld, misstanden ontdekt in de horeca en er werd een hennepkwekerij aangetroffen.
In de Isingstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen. Men kwam die op het spoor na meerdere meldingen uit de buurt. Op het moment dat de politie binnenviel in het pand werden de henneptoppen geknipt.

Verkeerscontrole

Bij de verkeerscontrole aan de Jan van Beersstraat en het Lorentzplein werden 10 bestuurders gepakt die met drank of drugs op achter het stuur zaten. Zij kregen een boete en moesten te voet verder.
Ook werden er drie mensen aangehouden omdat ze nog een aantal dagen de cel in. 'Eén persoon is aangehouden voor verdenking van een eerder gepleegde mishandeling', meldt de gemeente.
Bij de controle werd ook een taxichauffeur gemaand om te stoppen met werken, omdat hij te weinig rust had genomen. Zijn passagiers mochten met een andere taxi hun weg vervolgen.
Bij de controle werd er voor 38.569 euro aan gemeentelijke belasting geïnd. Er werd 13 keer beslag gelegd op een voertuig.
© Gemeente Den Haag

Boetes voor zwartrijden

Ook in het openbaar vervoer werd gecontroleerd. Dat gebeurde in 66 trams van HTM. 3.475 passagiers werden gecontroleerd. 144 personen kregen een boete omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden.

Foutparkeerders

De brandweer ging samen met handhavers de straten van Laak door om te controleren of de hulpverleners er doorheen konden rijden. 'Onder andere de Isingstraat en de Linnaeusstraat is met een tankspuitwagen en een hoogwerker hierop beoordeeld.'
Beide wagens hadden problemen en op sommige stukken zorgden foutparkeerders voor problemen. Er werden 16 bekeuringen uitgeschreven.
© Gemeente Den Haag

Woningmisstanden

Ook werd er gecontroleerd op woningmisstanden met hulp van de Haagse pandbrigade en Stedin. In Laak worden veel woningen (illegaal) verhuurd. Daarom wordt er gecontroleerd op achterstallig onderhoud, energiefraude, woningsplitting en kamerverhuur zonder vergunning. Volgens de gemeente zijn de situaties schrijnend: van muren die zwart zijn van de schimmel tot kakkerlakken die rondlopen. En vaak betalen huurders daar ook nog eens de hoofdprijs voor.

Horeca

Het Handhavingsteam Laak, horecateam, het toezichtteam en het scan- en Mulderteam controleerden op de leefbaarheid in de wijk. 'Er zijn in totaal 63 bekeuringen uitgeschreven door het handhavingsteam. Het scanteam heeft 9549 scans uitgevoerd en het Mulderteam (parkeercontroleurs) hebben 130 boetes uitgeschreven.'
Bij het controleren van de horeca werden bij acht van de tien gecontroleerde zaken misstanden ontdekt. 'Door Stedin is een keer elektriciteitsfraude geconstateerd door een verzwaarde verzekering. Er was bij één zaak sprake van brandgevaar. Dit is direct opgepakt. Een man was illegaal aan het werk en rende weg, maar is na een korte achtervolging alsnog opgepakt.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!