Man die werd doodgestoken in poppodium Utrecht werkte bij schoonmaakbedrijf uit Den Haag

De politie doet onderzoek in TivoliVredenburg in Utrecht
De politie doet onderzoek in TivoliVredenburg in Utrecht © ANP
DEN HAAG - Een medewerker van een Haags schoonmaakbedrijf is zondag om het leven gekomen in poppodium TivoliVredenburg in Utrecht. De 41-jarige man werd doodgestoken om nog onbekende redenen. De politie heeft diezelfde ochtend nog een verdachte aangehouden. Het schoonmaakbedrijf zegt 'verslagen' te zijn en 'intens mee te leven met de nabestaanden.'
Het incident gebeurde zondagochtend rond 7.00 uur. Op het moment van de steekpartij waren er geen evenementen meer bezig. 'Bezoekers van evenementen die zaterdagnacht plaatsvonden, waren al naar huis', laat het poppodium weten in een verklaring. Hoeveel mensen er op dat moment aanwezig waren in het gebouw, kan de politie nog niet zeggen.
Volgens een woordvoerder van de politie zijn er twee mensen betrokken bij de steekpartij. De dader sloeg meteen erna op de vlucht, waarna het signalement van een verdachte man werd verspreid. Enkele uren na het incident wist de politie de man aan te houden. Wat de relatie was tussen het slachtoffer en de dader, is nog niet bekend.

'Een geliefde collega'

Het 41-jarige slachtoffer van de steekpartij was werkzaam bij B2 Cleaning uit Den Haag, een schoonmaakbedrijf waar het poppodium mee samenwerkte. Het bedrijf laat in een verklaring weten 'een geliefde collega' te zijn verloren door een steekincident. 'Er zijn geen woorden voor om onze verslagenheid te benoemen. We leven intens mee met de nabestaanden.' Verder wil het bedrijf niets kwijt over het incident.
Ook poppodium TivoliVredenburg laat weten flink geschrokken te zijn van de gebeurtenis. 'We zijn erg aangedaan door wat er is gebeurd, we leven mee met de nabestaanden', zegt het muziekcentrum. Alle evenementen gingen op zondag niet door.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!