Maatschappelijke zorg- en opvangorganisaties Kessler en Perspektief samen verder

Het nieuwe beleid richt zich ook op jongeren die dakloos zijn
Het nieuwe beleid richt zich ook op jongeren die dakloos zijn © Eveline van Egdom
DEN HAAG - De maatschappelijke zorg- en opvangorganisaties Kessler en Perspektief gaan met ingang van volgend jaar fuseren. Door samen te werken verwachten de organisaties onder meer de zorg aan hun cliënten te kunnen verbeteren. Ook moet het ervoor zorgen dat de samenwerking met betrokken gemeentes en zorgkantoren wordt geoptimaliseerd. Kessler is vooral actief in Den Haag, Perspektief is ook werkzaam in Rotterdam en Delft. Na de fusie gaan de twee clubs verder onder de naam KesslerPerspektief.
De Raad van Bestuur van KesslerPerspektief bestaat straks uit Miriam Heringa en Bram Schinkelshoek. Heringa geeft nu leiding aan Perspektief en Arosa, Schinkelshoek is bestuurder van Kessler. 'Vanaf 2021 hebben we de mogelijkheden van een intensieve samenwerking verkend, omdat we ervan overtuigd zijn dat we samen sterker staan', stelt Heringa. 'We zijn het fusietraject aangegaan vanuit eigen kracht. Hoewel we na de fusie natuurlijk ook in financiële zin samen sterker staan, is er geen financiële noodzaak om te fuseren.'
De organisatie en het aanbod van de zorg veranderen niet als gevolg van de fusie, legt Schinkelshoek uit. Het gaat er vooral om dat het aanbod van zorg breder wordt.

Enthousiasme over fusie

Op langere termijn wil de nieuwe organisatie ook voor scholing zorgen. 'Gezien alle mooie plannen en mogelijkheden voor zowel medewerkers als cliënten en de keten, is het logisch dat we allemaal heel enthousiast zijn over de fusie van Kessler en Perspektief, inclusief Arosa. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen een organisatie neer kunnen zetten die de maatschappelijke zorg en de opvang in onze regio naar een nog hoger plan tillen.'
De activiteiten van Perspektief op het gebied van huiselijk geweld (in Den Haag en Delft) gaan op in de activiteiten onder de naam Arosa. Die organisatie is nu al in Rotterdam actief met hulp bij huiselijk geweld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!