Afnemend kerkbezoek leidt 'met pijn in hart' tot sluiting kerken Beeklaan en Elandstraat

© Parochie Maria Sterre der Zee
DEN HAAG - De Agneskerk aan de Beeklaan en de kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen aan de Elandstraat gaan sluiten. Dat komt doordat het kerkbezoek afneemt, inkomsten teruglopen en de kosten weer stijgen. Het parochiebestuur zegt 'met pijn in het hart' voornemens zijn de katholieke kerken te sluiten.
Parochie Maria Sterre der Zee schrijft dat het bestuur het voornemen heeft de kerken 'aan de eredienst te onttrekken'. 'In onze parochie herkennen we de landelijke ontwikkelingen van afnemend kerkbezoek en beperkte aanwas van jongere generaties met als gevolg een vergrijzing van kerkgangers en een oplopend tekort aan vrijwilligers. Daarnaast hebben wij ook te maken met inkrimping van het pastorale team, teruglopende inkomsten en na de maximale bezuinigingen toch weer stijgende kosten.'

Moeilijke tijden

Na vitaliteitstoetsen is besloten dat er maatregelen genomen moesten worden. 'Over het voornemen om de twee kerken aan de eredienst te onttrekken is contact geweest met het bestuur van het bisdom Rotterdam.' De parochianen van beide kerken kunnen terecht op andere locaties.
Afgelopen weekend zijn de geloofsgemeenschappen van de kerken geïnformeerd over het besluit. 'Het zijn voor onze parochie lastige en moeilijke tijden waarbij het gebed tot onze patrones Maria Sterre der Zee zeker nodig is en we naar elkaar moeten blijven omzien.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!