Vuurwerkshow bij jaarwisseling toch op Hofvijver

© Pixabay
DEN HAAG - De vuurwerkshow is tijdens de komende jaarwisseling toch bij de Hofvijver. Bij de gemeente kwamen te veel bezwaren binnen om de show in wijkpark De Verademing te houden. Dat laat burgemeester Jan van Zanen weten.
De gemeenteraad wilde dat de vuurwerkshow ieder jaar in een ander stadsdeel zou worden gehouden. Het idee was om het vuurwerk dit jaar bij wijkpark De Verademing in het Regentessekwartier af te steken. Die plek kwam weer in beeld nadat het eerder al niet mogelijk bleek om de show in Escamp, in de buurt van de Leyweg, te organiseren.
Volgens de burgemeester was het technisch mogelijk om de gemeentelijke vuurwerkshow in het wijkpark te organiseren, maar meerdere omwonenden dienden bezwaren in. Ook heeft de organisatie gesproken met de Doestal De Verademing en omwonenden. Op basis van die gesprekken is duidelijk geworden dat het 'niet langer wenselijk' is om het evenement in het wijkpark te houden, aldus Van Zanen in een brief aan de gemeenteraad.
Daarom is de Hofvijver, volgens burgemeester Van Zanen, de enige geschikte plek die overblijft voor het evenement. De vergunningsprocedure daarvoor is inmiddels gestart.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!