Tweede dag actieweek Sintvoorieder1 brengt de teller naar 18902 cadeaus: 'Nog meer dan verwacht!'

© Den Haag FM
DEN HAAG - Van ADO-supporters die samen 511 groengele cadeaus inzamelde tot een lieve donateur die het hele jaar haar geld bij elkaar spaart voor de actie. Er kwamen op dinsdag weer heel veel lieve mensen naar de bibliotheek om cadeau's te doneren. Dankzij hen staat de teller aan het einde van dag twee alweer op 18903 ingezamelde cadeaus. 'De 50.000 is nu echt in zicht.'
Maandag stond de teller van actieweek Sintvoorieder1, waar cadeautjes worden ingezameld voor kinderen die opgroeien in armoede, nog op 7.828, maar dankzij heel veel gulle gevers is dat getal aan het einde van dag twee al weer ruim verdubbeld.
Het was dan ook een drukte van jewelste in de bibliotheek. Jong en oud kwamen langs om hun cadeautjes te overhandigen en natuurlijk ook even de sfeer te proeven.
Zo ook de 11-jarige Isa, die speelgoed gewonnen had tijdens een stedentripje met haar oma, maar toen aangaf dat ze het liever aan Sintvoorieder1 wilde doneren. Dat vonden ze daar zo lief dat ze nog 6 andere cadeautjes mocht uitzoeken en die kwam ze samen met haar oma brengen. 'Want ik vind dat iedereen een fijne Sinterklaas mag vieren.'

ADO-supporters

Een opvallend gezelschap, was de groep ADO-supporters die langskwamen om maar liefst 511 groengele cadeautjes te overhandigen. Dat bleek tenminste uit de telling, want zelf dachten de bescheiden mannen dat ze maar 'een stuk of 150 cadeaus mee hadden.' Van T-shirts, sjaals en pennen tot portemonnees. 'Als het maar ADO is', zo klonk het. Al zat er ook wat niet ADO speelgoed tussen, zoals puzzels en knuffels.
ADO-supporters komen doneren
ADO-supporters komen doneren © Den Haag FM
'Voetbalsupporters staan toch een beetje bekend om hun hardheid en het geschreeuw in het stadion, maar als het om de kinderen gaat zijn jullie dus wel begaan?', vroeg presentator Pim aan de mannen. 'Absoluut, de kinderen verdienen dit toch gewoon.'

Hele jaar gespaard

En donateur Madelon bracht de inpakkers en radiopresentatoren tot ontroering, toen zij vertelde dat ze het hele jaar spaart voor de actie. Ze kwam dinsdag twee keer langs met haar moeder om volle tassen met cadeaus te overhandigen. 'Het zijn er 31 volgens mij', vertelde ze vrolijk. 'En vanochtend ook al 31 cadeautjes dus nu in totaal iets van zestig.'
'Morgen begin ik weer met sparen voor volgend jaar', beloofde ze.
Madelon en radiopresentator Pim
Madelon en radiopresentator Pim © Den Haag FM

Dag drie

Met de teller op bijna 20.000, wordt weer uitgekeken naar de volgende actiedag. 'Het raakt me', zegt Angela van stichting Sintvoorieder1. 'Dat iedereen weer zo graag wil helpen. 'Het doel van 50.000 komt steeds meer in zicht', aldus presentator Bas Martinius.
Van 6.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds wordt er woensdag weer radio gemaakt door Den Haag FM en Omroep West en kunnen er de hele dag cadeautjes gedoneerd worden in de bibliotheek.
Je vindt hier een checklist voor als je een cadeau wilt doneren. Deze worden door tussenkomst van maatschappelijke partners, zoals de voedselbanken en (crisis-)opvanghuizen, aan kinderen uitgereikt die normaal gesproken geen cadeau op 5 december zouden ontvangen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!