Buren bang na explosie in portiek: 'Dit kan zo niet langer'

De schade na de explosie in het portiek
De schade na de explosie in het portiek © Omroep West
DEN HAAG - 'Eerst dacht ik dat er op iets werd geschoten, maar toen ik bij de voordeur ging kijken, zag ik dat er iets was ontploft', vertelt Yilmaz aangeslagen. In de nacht van dinsdag op woensdag zorgt een explosie in de Honthorststraat voor veel schade.
De bewoner van het beschadigde huis op de eerste etage is woensdagmiddag bezig met het installeren van een zwarte camera aan de balk onder zijn raam. Hij woont nog maar een half jaar in de straat in de Schilderswijk en heeft geen idee wie er achter de explosie zit.
Zijn ruit boven de voordeur in het portiek is gebarsten en op de traptreden liggen nog glassplinters. 'Ik had mijn camera's net weer weggehaald en heb dus niet kunnen filmen wie dit heeft aangericht. Zelf denk ik dat het te maken heeft met oud en nieuw, maar zeker weten doe ik het niet', vertelt de man aan mediapartner Omroep West voordat hij weer naar binnen verdwijnt.

Hele harde knal

Buurman Yilmaz schrikt rond 02.00 uur wakker van wat hij zelf omschrijft als 'een hele harde knal'. De man die al 38 jaar in de Schildersbuurt woont, is niet blij met de explosie en vreest herhaling.
'Het is gelukkig alleen gebleven bij materiële schade, maar ik moet er niet aan denken als er ook nog brand was ontstaan. Ik woon hier met kleine kinderen en hoop dat er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen. Dit kan zo niet langer', verzucht hij onderaan de trap van zijn appartement.

'Er lag overal glas en troep'

Een andere huurder uit het portiek is sinds de explosie erg angstig. Ze woont alleen en is afhankelijk van haar traplift. Door de knal zit ze rechtop in bed en treft daarna een ravage aan in de hal.
'Er lag overal glas en troep. De politie was er gelukkig snel, maar er is nog niemand opgepakt. Ik hoop dat ze de dader alsnog snel kunnen oppakken.' De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!