Recordaantal van 88.283 cadeaus ingezameld voor Sintvoorieder1

© Den Haag FM
DEN HAAG - De actieweek van Sintvoorieder1 heeft 88.283 cadeaus opgeleverd. Een recordaantal, want vorig jaar was de eindstand 47.459. De hele week stroomden de cadeautjes binnen bij de Centrale Bibliotheek aan het spui, en op de laatste actiedag werd er nog een tandje bijgezet. 'Ik ben zo trots op ons allemaal!' reageert Esther Blom van Sintvoorieder1.
'Een fantastisch aantal. Ik ben er ontroerd door', vervolgt Blom. Ze bedankte iedereen die heeft meegewerkt aan de actie. 'Ik vond het hartverwarmend met hoeveel inzet jullie je hebben ingezet voor ons doel.'
'Het streven is 50.000. Ik heb enorme zenuwen', zei Blom vlak voor de uitslag bekendgemaakt werd. 'Ik ben enorm trots. In een tijd van polarisatie waarin we tegenover elkaar staan in plaats van naast elkaar, denk ik dat het zo belangrijk is dat we met zijn allen om de kinderen heen gaan staan. Het is zo belangrijk dat alle kindjes zich gezien voelen. Het gaat om de eigenwaarde van het kind, en van de ouders.'
Ook de omroepen die actie live uitzonden, zijn enorm trots. 'Dit is een actie van liefde. Met een opbrengst die ervan getuigt dat liefde altijd overwint. Een initiatief dat dit jaar opnieuw bewijst hoe je vanuit verbinding iets geweldigs moois kunt realiseren', vertelt hoofdredacteur van Den Haag en Omroep West FM, Henk Ruijl, trots na de eindstand vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Een dag vol optredens

Het was nog spannend vrijdag of het doel van 50.000 cadeautjes gehaald zou worden. Tijdens de laatste tussenstand die bekend werd gemaakt, iets voor 10.00 uur, waren er 44.056 pakjes gedoneerd. Maar gelukkig vonden heel veel mensen hun weg naar de bieb. Van brandweermannen tot politici en van scholen tot bedrijven.
En de laatste dag was ook een feestje: het ene na het andere muzikale intermezzo streek neer in de bibliotheek. Met optredens van bijvoorbeeld Tim Akkerman, Bibi Breijman en Tess Merlot.

Liefde

Hoofdredacteur Ruijl: 'Een mevrouw bracht chocoladeletters. Ze had zich de vraag gesteld hoe ze Sinterklaas het best kon helpen. Welke letter geef je dan? Ze bracht tal van letters 'L'. We vroegen: waarom de 'L'?' Ze vertelde dat het de 'L' van 'liefde' was. Als boodschap aan de kinderen en jongvolwassenen die anders geen sintcadeau hadden ontvangen', aldus een trotse hoofdredacteur..
'Ik zeg dankjewel tegen iedereen en maak een diepe buiging voor eenieder die een bijdrage leverde. Met cadeaus, in pakjes verzamelen, in mooie programma's maken. We deden dat samen met liefst elf lokale omroepen en een regionale omroep. Zeker ook als een teken van verbinding en van liefde voor een prachtige actie zo mooi samengebracht door de stichting Sintvoorieder1.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!