Bekend modemerk geeft kleren weg: honderden mensen naar Grote Marktstraat

DEN HAAG - Honderden mensen kwamen vrijdagavond naar de Grote Marktstraat. Daar was een 'give away' van het modemerk Grind4more. De gratis petjes, T-shirts en de kenmerkende skimutsen lokten veel jongeren naar de winkelstraat. De politie riep om even voor acht uur de aanwezigen op te vertrekken.
Een oproep op TikTok leidde vrijdag tot de komst van vele honderden jongeren naar de Grote Marktstraat. 'Be ready voor een te gekke ervaring, want we delen de nieuwste collectie gratis uit, deze Black Friday. We kunnen niet wachten om je te zien', was de boodschap die onder meer werd verspreid door de populaire TikTokker viinascoO, Vinasco Medina.
Ook de bekende influencer Divaio riep op om naar de Grote Marktstraat te komen. Hij werd bekend nadat een sneakerwinkel in Rotterdam eerder dit jaar werd bestormd na een video van hem op YouTube. Hij zou vandaag preventief door de politie zijn meegenomen.

Groot succes

De eigenaar van het merk Grind4more, Edmond, ook bekend als DJ Eduu, vond de actie een groot succes. Hij stond glunderend te kijken naar de vele mensen in de winkelstraat. Tegelijk toonde hij zich ook wel verrast door de grote opkomst. Het was de eerste keer dat zo'n evenement door zijn merk was georganiseerd. 'Te gek.'
De grote drukte leidde er wel toe dat een aantal winkels de deuren eerder sloot. Bij onder meer de Mediamarkt mochten klanten alleen nog naar buiten en niet meer naar binnen.
De politie sommeerde na ruim een halfuur iedereen te vertrekken. Daarbij zijn uiteindelijk twee mensen aangehouden. Een omdat hij op de motorkap van een politieauto ging staan; de andere voor belediging.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!