Inzamelactie Sintvoorieder1, Tweede Kamerverkiezingen en meer in podcast Den Haag FM Deze Week

© Den Haag FM
DEN HAAG - Het nieuws werd afgelopen week gedomineerd door twee grote onderwerpen: de inzamelactie voor Sintvoorieder1 en de Tweede Kamerverkiezingen. Die verhalen komen dan ook uitgebreid aan bod in de podcast 'Den Haag FM Deze Week'. Daarnaast werd deze week bekend waar de vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling wordt gehouden. Verder blikken we vooruit op de komende week. Rob Kemperman, Mina Emad en Maxime Kok praten je in een (ruim) halfuur weer bij.
De actieweek van Sintvoorieder1 heeft 88.283 cadeaus opgeleverd. De hele week stroomden de presentjes binnen bij de Centrale Bibliotheek aan het Spui, en op de laatste actiedag werd er nog een tandje bijgezet. 'Ik ben zo trots op ons allemaal!' reageert Esther Blom van Sintvoorieder1. Met mooie fragmenten blikken we terug op deze actieweek.
Op woensdag 22 november werd er een nieuwe Tweede Kamer gekozen. De PVV werd de grootste. Hoewel die partij maar een zetel in de gemeenteraad heeft, deed de PVV het ook in Den Haag heel goed. De tweede partij werd GroenLinks-PvdA, gevolgd door de VVD. Nieuw Sociaal Contract, de partij van Pieter Omtzigt, wist bijna even goed te scoren als DENK. Politiek verslaggever Maxime praat ons bij.
Niet de Leyweg in Escamp, en ook niet wijkpark De Verademing. De meest geschikte de plek om de jaarlijkse vuurwerkshow te houden, blijkt toch weer gewoon de Hofvijver in het centrum te zijn. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen deze week laten weten aan de Haagse gemeenteraad. Op korte termijn is dit de enige geschikte plek die overblijft voor het evenement, zegt hij.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!