Column Marcel Verreck: 'Ook de VVD komt qua bangmakerij niet over Wilders heen'

Marcel Verreck
Marcel Verreck © Den Haag FM
DEN HAAG - Marcel Verreck spreekt in zijn wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe.
Stadgenoten,
Dingen kunnen snel gaan. Ook, tot ieders verbazing, in de politiek. De PVV bleek woensdag bij de Tweede Kamerverkiezingen niet alleen de grootste partij van het land te zijn, maar ook de grootste partij van Den Haag.
Is dat snel gegaan of niet? Want nu zit voor de PVV in de gemeenteraad slechts de vrolijke solist Sebastiaan Kruis. Volgens menigeen, en ik heb die ervaring ook, kan je in de wandelgangen enorm met hem lachen, maar als hij het spreekgestoelte beklimt spreekt hij teksten uit die menigeen weer in huilen doet uitbarsten.
Een soort dubbelheid, die ook de populariteit van de PVV in onze zo rijk met meeuwen gevulde stad kenmerkt. Bij de gemeenteraadsverkiezing werd er dus niet overvloedig op ze gestemd, maar nu blijkt dat er in onze stad toch heel veel aanhangers van de partij van Wilders wonen.
Natuurlijk, zeggen wij analisten dan, wij zijn immers de stad van Jacobse en Van Es, van de Tegenpartij, al worden deze illustere voorbeelden vol verve geclaimd door Hart voor Den Haag.
De PVV heeft dus gewonnen, daar kan je alles van vinden, we gaan zien hoe het verder gaat. Blijft wel de vraag: waarom hebben ze gewonnen?
Bekijk hier de volledige column.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!