Dak- en thuisloze mensen kunnen vanaf maandagavond naar de opvang

De opvang aan de Rooseboomstraat
De opvang aan de Rooseboomstraat © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Dak- en thuisloze mensen kunnen vanaf maandagavond terecht in de winterkoudeopvang. De weersomstandigheden zijn volgens de gemeente zodanig dat het medisch niet verantwoord is om buiten te slapen.
De vier grote steden hebben vanwege de barre omstandigheden besloten de zogeheten Winterkouderegeling met ingang van maandag voor minimaal drie nachten in te laten gaan. De opvang is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen die niet in staat zijn om bij de aanhoudende storm zelf onderdak te vinden.
De nachtopvang die tijdens de winterkouderegeling wordt aangeboden, is bedoeld om dak- en thuisloze mensen te beschermen voor mogelijke gezondheidsschade door het weer.
Dak en thuisloze mensen kunnen vanaf 18.00 uur terecht in het leegstaande schoolgebouw aan Rooseboomstraat 10 in Bezuidenhout. De opvang biedt een avondmaaltijd, douche, slaapplaats en een ontbijt. De opvang is open tot 's morgens 10.00 uur. Er is zorg, begeleiding en beveiliging aanwezig.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!