Mensen met een beperking moeten meer sporten, vinden negen gemeenten

De deelnemers aan de G-sportdag in de Sportcampus
De deelnemers aan de G-sportdag in de Sportcampus © Valerie Kuypers
DEN HAAG - Negen gemeenten in de regio Haaglanden willen dat meer mensen met een beperking gaan sporten. Ze gaan daarom nog beter samenwerken om er zo voor te zorgen dat er een beter aanbod en ook meer begeleiding is. Dat hebben de gemeenten, waaronder Den Haag, beloofd.
De gemeenten vinden dat mensen met een beperking recht hebben op een goed en toegankelijk sportaanbod en slaan daarom de handen in elkaar. Door de krachten te bundelen zorgen de gemeenten voor een betere aansluiting van het sport- en beweegaanbod op de wensen en behoeften van mensen met een beperking, is het idee. 'Zo wordt gezorgd dat er in elke gemeente voldoende sportaanbod is', aldus de gemeente Den Haag.
Verder zorgt de samenwerking ervoor dat professionals op het gebied van aangepast sporten en bewegen intensiever samenwerken en kennis delen.

Alleen samen

Wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA, sport) zegt in een verklaring namens de negen gemeenten dat hij blij is met de samenwerking. 'Iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Ook mensen met een beperking. Zoveel mogelijk mensen laten sporten en bewegen: dat kunnen we alleen sámen.'
De afspraken tussen de gemeenten werden officieel vastgelegd tijdens de jaarlijkse G-sportdag, dit jaar in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Tijdens dit evenement kunnen mensen met een verstandelijke beperking diverse sporten uitproberen en ontdekken wat ze leuk vinden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!