Roltrappen op Hollands Spoor al jaar defect door problemen

Op de roltrap staat dat er wordt gewerkt aan 'spoedig herstel'
Op de roltrap staat dat er wordt gewerkt aan 'spoedig herstel' © Omroep West
DEN HAAG - Het lukt ProRail al bijna een jaar niet om een aantal roltrappen op station Den Haag Hollands Spoor te maken. De spoorbeheerder zegt de roltrappen wel snel te willen maken, maar dat dit vanwege leveringsproblemen en personeelstekort niet lukt. 'De prognose is dat ze spoedig gaan worden hersteld. Daar zetten we ons volledig voor in.'
De roltrappen naar perron 3 en 4 zijn al sinds december 2022 kapot. 'Ze zijn destijds gecrasht en moeten worden gemaakt', zegt een woordvoerder van ProRail, de beheerder van de NS-stations.
Dat repareren laat alleen lang op zich wachten. 'Dat is heel vervelend voor reizigers natuurlijk', beseft de woordvoerder zich. 'We hebben helaas te maken met veel problemen als het gaat om leveringen van materialen en ook personeel is schaars.' Wanneer de roltrappen weer werken, is dus nog afwachten. Het perron is nog wel bereikbaar via de lift en de gewone trappen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!