Afsluiting plantsoen Molenwijk terug, gesloopt en weer hersteld

DEN HAAG - De afsluiting van een plantsoen in Molenwijk heeft het heen-en-weer: er stonden al paaltjes (voor een dag), daarna kwamen er hekken, die verdwenen weer en nu staan er opnieuw hekwerken. Daarmee is de doorgang die werd gebruikt door automobilisten opnieuw afgesloten voor een deel van het verkeer.
Het gaat om het plantsoen in de Schoeplaan. De Noordpolderstraat loopt daar dwars doorheen. Eerder kon gemotoriseerd verkeer het plantsoen doorkruisen, dat is nu niet meer de bedoeling. Daarom werden er verschillende afsluitingen geplaatst.
De weg werd begin januari al voor een enkele dag afgesloten. Toen dat niet bleek te mogen werden de paaltjes dezelfde dag weer weggehaald. Daarna werd het proces doorlopen om de weg officieel af te sluiten voor automobilisten.
De uitkomst daarvan was het plaatsen van hekken, dat gebeurde in juli van dit jaar. Binnen een maand waren deze weer verdwenen. Eind november zijn de nieuwe hekwerken geplaatst, maar op de laatste maandag van die maand bleken er twee alweer uit de grond te zijn getrokken. Dezelfde dag nog zijn de hekken weer rechtgezet.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!