Homomonument aan de Koekamp beklad

Bekladdingen op het monument
Bekladdingen op het monument © Omroep West
DEN HAAG - Het Internationaal Homomonument aan de Koekamp in Den Haag is beklad. Op foto's is te zien dat er hakenkruizen op zijn geverfd en er een hartje staat met de tekst 'Antifa' ernaast. Wie achter de bekladding zit, is niet bekend.
De bekladdingen zijn vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag aangebracht. De uitingen zijn met een rode kleur aangebracht.
Het Homomonument in Den Haag werd in 1993 onthuld en is een monument voor homoseksuelen die tijdens de bezettingsjaren door oorlog om het leven zijn gekomen. Daarnaast is het gedenkteken, metalen sculptuur van een lint, een teken van strijd om erkenning van gelijke rechten en tegen discriminatie op grond van seksuele geaardheid.

Vaker beklad

Het homomonument is vaker beklad. Zo ook deze zomer nog. Ook de regenboogbankjes tegenover het monument zijn meerdere keren doelwit geweest van vandalen.
De Stichting Internationaal Homomonument Den Haag (IHDH) had er destijds al geen goed woord voor over. 'Wij hopen dat deze laffe daders worden opgespoord en bestraft', zei de IHDH toen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!