Energietoeslag grotendeels uitbetaald, gemeente verwacht nog 10.000 nieuwe aanvragen

Foto ter illustratie: Julian Hochgesang (Unsplash)
Foto ter illustratie: Julian Hochgesang (Unsplash)
DEN HAAG - Stadgenoten die vorig jaar energietoeslag hebben gekregen hebben ook het geld voor dit jaar overgemaakt gekregen. Anderen die mogelijk recht hebben op de toelage kunnen vanaf woensdag een aanvraag indienen.
45.000 stadsgenoten die recht hadden op de Energietoeslag 2023 hebben het geld inmiddels ontvangen. Dat betreft alle inwoners die een jaar eerder ook konden rekenen op een toeslag om de hoge energierekening te betalen en waarvan de situatie nu niet anders is dan een jaar eerder. Ook inwoners met een uitkering van de gemeente hebben het geld ontvangen. Anderen kunnen vanaf woensdag een aanvraag indienen.
Het formulier om energietoeslag voor 2023 aan te vragen staat vanaf woensdag online. Daar kan je een aanvraag doen als je nog geen toeslag hebt gekregen, maar er wellicht wel recht op hebt. De financiële compensatie kan aangevraagd worden door huishoudens met een inkomen tot en met 150 procent van de bijstandsnorm. In totaal verwacht de gemeente ongeveer 10.000 nieuwe aanvragen voor de toeslag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!