Tong Tong Fair keert volgend jaar eenmalig terug op het Malieveld

Muziek- en dansgroep Sumbar Talenta uit Zuid-Sumatra
Muziek- en dansgroep Sumbar Talenta uit Zuid-Sumatra © Arenda Oomen/Tong Tong Fair
DEN HAAG - De Tong Tong Fair keert volgend jaar eenmalig terug op haar vertrouwde plek op het Malieveld voor de 64e editie van het Indische Festival. Staatsbosbeheer heeft goedkeuring gegeven voor het evenement, maakt de organisatie woensdag vol vreugde bekend. 'Dit is geweldig nieuws.'
Dankzij toezegging van Staatsbosbeheer kan de Tong Tong Fair van vrijdag 24 mei tot en met zondag 2 juni 2024 weer eenmalig terecht op het Malieveld. Er staat dan namelijk geen ander popconcert op de kalender, waardoor er ruimte is voor het festival.
'Het is geweldig nieuws voor ons en voor alle liefhebbers van de Tong Tong Fair', aldus directeur Siem Boon. Alle standhouders zijn vanochtend op de hoogte gesteld van het heuglijke nieuws.

Gemengde gevoelens

De organisatie blikt met gemengde gevoelens terug op de editie van vorig jaar. De langdurige hittegolf en concurrerende evenementen in september leidden tot lagere bezoekersaantallen. Vooral de blokkade en demonstratie van Extinction Rebellion tijdens het laatste weekend hadden grote impact. Uiteindelijk trok het festival 55.000 bezoekers, 15.000 minder dan het jaar ervoor.

Verhuizen

Bezoekers moeten nog even genieten van het festival op het Malieveld, want in 2025 keert de Tong Tong Fair daar niet terug. De organisatie wil dat het festival zoals altijd in mei en juni gehouden wordt omdat bezoekers dan net hun vakantiegeld hebben gehad en de Tong Tong Fair in tegenstelling tot andere maanden met minder evenementen hoeft te concurreren. Maar het grootste grasveld van de stad is in mei en juni al gereserveerd voor de Koningskermis en concerten. Verhuizen is dus de enige optie.
Waar de Tong Tong Fair dan heen verhuist, is nog onduidelijk. Eerder liet de organisatie weten dat een plek buiten Den Haag zoeken ook tot de opties behoort. Mocht het zover komen, zou dat betekenen dat het festival na ruim 60 jaar Den Haag de rug toekeert.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!