Uittips Den Haag: Tropische kerstmarkt, pepernotenpret en festival Arabische literatuur

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Wouter Supardi Salari/Unsplash
DEN HAAG - Ben jij klaar voor het weekend? Ga je alvast Sinterklaas vieren, of zoek je iets anders om te doen? We hebben weer wat tips voor je op een rijtje gezet in de uittips van deze week.

Festival Arabische literatuur

Literaire tradities van het Midden-Oosten kun je dit weekend ervaren op Festival Arabische literatuur. Het festival wordt op 1, 2 en 3 december georganiseerd door Het Grote Midden Oosten Platform en Theater Branoul.
Tijdens het festival zijn er lezingen, films, toneel, een panelgesprek over vertalen, heerlijk eten, een interview met auteur Zahran Alqasmi en nog veel meer. Het hele programma en tickets vind je hier.

Antilliaanse kerstmarkt in Grote Kerk

Een kerstmarkt bezoeken die niet koud, maar tropisch is? Dan kun je zondag 3 december in de Grote Kerk de Antilliaanse kerstmarkt bezoeken. Dit is ook nog eens de grootste Caribische kerstmarkt van de Benelux.
Van shoppen tot een culinaire wedstrijd en van live muziek tot een kidscorner. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen, die tot en met twaalf jaar gratis naar binnen mogen. Toegang tot de tropische kerstmarkt kost anders 15 euro. De kerstmarkt is van 13.00 tot 21.00 uur.

Pepernotenpret in Laaktheater

Het maandelijkse programma voor de allerkleinsten in het Laaktheater staat dit weekend in het teken van Sinterklaas. 'Pepernotenpret: Zachtjes gaan de paardenvoetjes' is een zachte muziekvoorstelling voor kindjes vanaf twee jaar waarbij iedereen mag meezingen. De kinderen horen het verhaal van Pietje Moe, die voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt. En natuurlijk zit de voorstelling vol sinterklaasliedjes.
De voorstelling, geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek van Ageeth de Haan en Noëlle Smit, is zondag 3 december om 15.00 uur. Kaartjes kosten 4 euro en zijn nog te koop. Er is overigens geen live bezoek van Sint en zijn Pieten.

Eerbetoon aan Nirvana in Zwarte Ruiter

Een echte grunge-show in de Zwarte Ruiter zaterdag 2 december. Daar treedt vanaf 21.30 uur namelijk Negative Creeps op. Deze coverband brengt een eerbetoon aan Nirvana. Ze spelen Nirvana-albums en bijbehorende b-sides.
Toegang is gratis.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!