Familie vermiste Lakshan krijgt video met vastgebonden man op stoel: 'Ze moeten hem vrijlaten'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - 'Ze moeten hem zo snel mogelijk vrijlaten. Mijn broer heeft hier niks mee te maken.' Dat zegt Nixshan Navaradnam huilend. Hij is de broer van de 27-jarige Lakshan Navaradnam, die sinds zondagochtend wordt vermist vanuit Den Haag. Lakshan is mogelijk ontvoerd.
Update woensdag 6 december: De politie meldt dat de ontvoerde 27-jarige man uit Den Haag is gevonden. 'Hij wist uit een woning te ontsnappen aan zijn ontvoerders.'
Het jongste broertje van de mogelijk ontvoerde Hagenaar is sinds de vermissing dag en nacht bezig met het zoeken naar aanknopingspunten en tips. 'Ik slaap amper en het lukt mij nauwelijks nog om te eten. Het is heel heftig en we gaan door een hel.'
De 27-jarige Lakshan verliet zondag zijn huis in de Haagse wijk Wateringse Veld en vertrok in een zwarte Volkswagen Polo. 'Ik heb hem in de ochtend nog gesproken, maar kon daarna geen contact meer met hem krijgen. Mijn berichten kwamen niet aan en zijn telefoon stond later die dag ineens uit.'

Geblinddoekte man in video

Zondagmiddag krijgt Nixshan een filmpje toegestuurd waarin een man vastgebonden op een stoel zit. Zijn gezicht is bedekt met een zwarte blinddoek. In de video wordt gesproken over geld dat terug moet komen. De familie wordt compleet overvallen door de beelden en doet diezelfde avond aangifte op het politiebureau.
'Toen ik de opname ontving, ben ik gelijk naar de politie gegaan. Daar heb ik het filmpje laten zien en sindsdien onderzoeken ze de zaak. Ik weet zeker dat het mijn broer is, omdat ik hem herken aan zijn oren, gezicht en kledingstijl', vertelt hij geëmotioneerd. De politie bevestigt een filmpje te hebben ontvangen.
De vermiste Hagenaar studeerde in 2021 af op de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is eigenaar van een bedrijf in de drankensector. Een groot team van rechercheurs is op dit moment bezig met de zaak en probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd.
'Mijn broer heeft geen vijanden en ook geen ruzie gehad met anderen vlak voor de vermissing. Ik ben er zeker van dat het gaat om een vergissing. Onze familie loopt helemaal vast en ik zou mensen die meer weten over deze situatie willen vragen om contact op te nemen met de politie.'

Auto teruggevonden

Een woordvoerder van de politie liet donderdag weten dat de auto van Navaradnam woensdag is gevonden in Den Haag. 'Wij houden er rekening mee dat Lakshan Navaradnam mogelijk is ontvoerd en onderzoeken een filmpje dat wij hebben ontvangen.' Mensen die weten waar de Hagenaar nu is, worden gevraagd te bellen met 0800-6070 of 0800-7000.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!