Vrouw die baby uit raam gooide hoorde 'stem in haar hoofd'

© Regio15
DEN HAAG - De 32-jarige vrouw die terechtstaat voor het om het leven brengen van haar twee weken oude zoontje Daniel, zegt dat ze 'een stem hoorde in haar hoofd'. Ze gooide het kind uit een raam op de tweede verdieping. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Het OM eiste vandaag tbs met dwangverpleging.
De baby, op dat moment slechts 16 dagen oud, werd op 24 februari uit het raam gegooid van een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Parallelweg. Het jongetje lag op de grond, maar ademde nog. Na twee weken in het ziekenhuis overleed hij alsnog.
'Het is zeker dat deze gebeurtenis diepe sporen achterlaat in het leven van de vader en de oma'. zei de officier van justitie vandaag op zitting, 'maar ook in dat van de verdachte, de moeder van het slachtoffer.'

'Stem in haar hoofd'

De 32-jarige verdachte verklaarde bij de politie en op de zitting dat ze depressief werd na haar bevalling. Op de fatale dag hoorde ze 'een stem in haar hoofd', die haar gezegd zou hebben dat ze haar zoontje moest doden.
Ze heeft daarop het kindje gepakt en uit het raam gegooid. Dat verhaal wordt volgens het OM ondersteund door camerabeelden. Volgens de officier van justitie was er daarom ook sprake van opzet. Ze gooide de baby door een klein kantelraam bijna acht meter naar beneden, en zou na afloop aan de politie hebben gevraagd of ze nu naar de gevangenis moest.

Ontoerekeningsvatbaar

Deskundigen concludeerden dat het handelen van de vrouw 'volledig voortvloeide uit haar stoornis'. Ze zou volgens hen een depressie met psychotische kenmerken hebben, voortvloeiende uit een bipolaire stoornis. Ze is volgens de deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar.
De officier van justitie heeft daarom gevraagd verdachte niet strafbaar te verklaren en haar te ontslaan van alle rechtsvervolging. Ze eist maatregel tbs met dwangverpleging.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!