School en kinderdagverblijf ontruimd vanwege gaslek in leegstaand pand

© Regio15
DEN HAAG - In de Van Bleiswijkstraat in het Statenkwartier is vrijdagmiddag een gaslek ontstaan in een leegstaand gebouw. Het gaat volgens de brandweer om 'een behoorlijke lekkage'. Daardoor zijn omliggende gebouwen waaronder een school en een kinderdagverblijf ontruimd.
Rond 15.15 uur werd er een melding gedaan over een gaslucht. Het lek zou zijn ontstaan in een leegstaand consulaat van Saoedi-Arabië, in de Van Bleiswijkstraat. Het is niet de ambassade zelf, die is gevestigd aan de Koninginnegracht.
De brandweer heeft vanwege de omvang van de lekkage meerdere panden ontruimd, waaronder de Duitse Internationale School. De kinderen zijn tijdelijk opgevangen in een andere school in de buurt. De meeste van hen zijn inmiddels opgehaald. Er is niemand gewond geraakt.
Het pand wordt stap voor stap geventileerd. Dat kan volgens de brandweer een tijdje duren.

'Erbarmelijke staat van pand'

Het leegstaande gebouw van Saoedi-Arabië aan de Van Bleiswijkstraat is al langer een doorn in het oog van de gemeente Den Haag. In 2021 kwam een deel van de gevel omlaag. Den Haag heeft vervolgens een brief gestuurd aan de Saoedische ambassadeur om hem te wijzen op de 'erbarmelijke staat' ervan en deed een oproep het pand op te knappen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!