Asielopvang Kijkduin, postzegelhandel zoekt hulp en meer in podcast Den Haag FM Deze Week

© Den Haag FM
DEN HAAG - Er werd veel over onze stad gesproken deze week, en dan in het bijzonder door de opvang op Kijkduin. Het Hotel NH Atlantic biedt sinds vorig weekend onderdak aan 100 tot 120 asielzoekers. Daarnaast was er het verhaal van een postzegelhandel in Chinatown en we weten hoe Den Haag stemde bij de Tweede Kamerverkiezingen. Rob Kemperman, Anne Noorman en Maxime Kok praten je in een halfuur weer bij.
In het hotel op Kijkduin slapen sinds deze week 100 asielzoekers. Ze kregen er plek vanwege de 'acute situatie' bij het landelijk aanmeldcentrum in Ter Apel waardoor asielzoekers die zich daar melden mogelijk in het gras moesten slapen.
De opvang in de familiebadplaats kwam er niet onopgemerkt: de lokale politiek van liet zich horen en Ome Willem (Edwin Rutten) schoof voor het onderwerp aan bij de NPO1-talkshow Op1. Maxime Kok beschouwt het hele verhaal, inclusief het bezoek van PVV-leider Geert Wilders.
Postzegel- en Albumhandel M.A. Manuskowski aan de Wagenstraat heeft het zwaar. 'De ene dag verkoop ik veel, de andere dag weinig. Over het hele jaar verkoop ik voldoende, maar ik heb gewoon een buffer nodig om meer in te kunnen kopen. Op het moment dat ik genoeg voorraad in de winkel heb, is er geen probleem en kan ik verder', zegt eigenaar Axel Schoenmaker.
De handel, die bij het laatste stukje Joods erfgoed van de stad hoort, mag in 2025 het honderdjarig jubileum vieren en de eigenaar wil er alles aan doen om de zaak te behouden. Daarom is er een crowdfunding gestart zodat de zaak ook online aan de slag kan gaan. Verslaggever Anne Noorman ging er op bezoek en praat ons bij.
Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november werd de PVV de grootste partij, gevolgd door GroenLinks-PvdA en de VVD. Ook in onze stad was dat de top drie, al verschilt het stemgedrag per stadsdeel en wijk. Maxime Kok maakte een overzicht van de verschillen in onze stad en hoe het stemgedrag is veranderd.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!