KNMI waarschuwt voor gladde wegen

Het KNMI waarschuwt voor gladheid op de wegen
Het KNMI waarschuwt voor gladheid op de wegen © ANP
DEN HAAG - Het KNMI waarschuwt voor grootschalige gladheid die vanavond kan ontstaan omdat natte wegen kunnen gaan bevriezen in Zuid-Holland en Noord-Holland. Het weerinstituut heeft daarom code oranje afgegeven. De waarschuwing voor ijzel in de twee provincies geldt tot het begin van de nacht.
In de loop van de nacht wordt het vanuit het zuiden weer droog. In Friesland, Groningen, Flevoland en Zeeland geldt vanaf zaterdagavond code geel voor plaatselijke gladheid. In de andere provincies zijn vooralsnog geen waarschuwingen van kracht.
Bij code oranje waarschuwt het KNMI dat er 'grote kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast'. Mensen krijgen dan de oproep om zich voor te bereiden, bijvoorbeeld door binnen te blijven.

Sneeuw

Eerder was er ook al een waarschuwing voor zondag gegeven. Dan kan in heel het land sneeuw vallen. In de loop van zondagmiddag gaat het vanuit het westen enige tijd sneeuwen en kan een sneeuwdek van 1 tot 3 centimeter ontstaan. De sneeuw trekt zondagavond noordoostwaarts over het land. Daardoor kan het opnieuw glad zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!