Dit is hoe 88.283 cadeaus van Sintvoorieder1 terechtkomen bij gezinnen die het nodig hebben

© Den Haag FM
DEN HAAG - De sfeer zit er goed in tijdens het inpakken van de ruim 88.000 cadeaus in het pakhuis van Sintvoorieder1. Want dat de inzamelactie van Den Haag FM en Omroep West in samenwerking met 10 lokale omroepen inmiddels achter de rug is, wil niet zeggen dat het werk erop zit. In Voorburg werken tientallen vrijwilligers om kinderen een mooi ingepakt cadeautje te kunnen geven.
Een op de veertien kinderen leven in armoede. En sommige gezinnen hebben door (verborgen) armoede geen geld om hun kind een cadeautje te geven. Daarom zet de organisatie Sintvoorieder1 zich in met het idee om ieder kind een presentje te geven op vijf december. 'Het voelt echt alsof jezelf nuttig maakt en het geeft een goed gevoel om je zo in te zetten', vertelt Annemiek, terwijl ze een cadeautje inpakt. Samen met haar collega’s van de politie heeft zij dit goede doel uitgekozen voor haar maatschappelijke dienst.
'We hadden niet verwacht dat er zoveel werk zou zijn' vertellen Leontien en Jaynee, van dezelfde politie ploeg. 'Er zijn zoveel cadeaus! We dachten dat we even zouden helpen, maar we pakken veel meer in dan een paar cadeaus.' Ook Lisa Oostrom werkt vandaag mee in het pakhuis. 'De sfeer zit er goed in. Het is hier heel gezellig', vertelt de politiemedewerker, terwijl er op de achtergrond luidkeels wordt meegezongen met Van Dik Hout's nummer 'Stil in Mij'.

Speciale pakketten voor kinderen met bijzondere wensen

De pakketten die worden samengesteld hebben allemaal dezelfde waarde. Het enige verschil is of het pakket voor een meisje of voor een jongen is. En zo bevat een pakket voor een baby bijvoorbeeld een boekje, knuffel en wat speelgoed. Op speciale aanvraag zijn er pakketten gemaakt voor kinderen die snel overprikkeld zijn of andere wensen hebben.
Niet alleen vrijwilligers zijn in het pakkethuis te vinden. Ook mensen die speelgoed of geld willen doneren aan het goede doel, komen nog steeds binnenlopen. Het dichtstbijzijnde verzorgingstehuis De Mantel doneert zelf ingezameld speelgoed. 'Ons team had unaniem voor Sintvoorieder1 gestemd', vertelt geestelijk verzorger Marion Claassens.

30.000 cadeaupakketten

'We hebben het verlanglijstje van Sintvoorieder1 opgehangen en een grote kist met een gleuf neergezet, waarin mensen mochten doneren. We zijn ook een afdeling langs gegaan en iedereen had al iets klaar om te doneren. Zoiets is heel mooi om te zien.'
Op vijf december zullen ruim 30.000 kinderen een cadeaupakket van Sinterklaas krijgen dankzij Sintvoorieder1. Deze pakketten zullen worden uitgedeeld via voedselbanken en wijkcentra door heel Nederland.
Na de sinterklaasperiode nemen de vrijwilligers van Sintvoorieder1 even pauze van het harde werken. Daarna beginnen ze in januari weer met de voorbereidingen voor de volgende Sintvoorieder1 inzameling.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!