Spectaculaire 'Rainfall Coat' te zien in Kunstmuseum Den Haag: 30.000 kristallen als regendruppels

Rainfall Coat van Robert Wun
Rainfall Coat van Robert Wun © Kunstmuseum Den Haag
DEN HAAG - Een regenjas hebben we in deze tijd van het jaar allemaal hard nodig, maar deze jas is wel heel speciaal. De Rainfall Coat van ontwerper Robert Wun, is een zwarte mantel met paraplu, bezet met meer dan 30.000 Swarovski-stenen die lijken op naar beneden rollende regendruppels. De mantel is zó populair dat deze nog niet eerder te zien was in de tentoonstelling Royals & Rebels - British Fashion. Maar vanaf maandag is de jas alsnog te bewonderen in het Kunstmuseum.
Begin dit jaar mocht het in Londen gevestigde modelabel Robert Wun de Paris Haute Couture Fashion Week afsluiten en dat deed hij met een spectaculaire collectie. Een van de hoogtepunten was zonder twijfel de zwarte mantel waarop een enorme hoeveelheid kristallen het effect geven van regendruppels die naar beneden rollen. Deze 30.000 kristallen zijn met de hand bevestigd en dat nam bij elkaar zo'n 600 uur in beslag.
Letterlijk een schitterende outfit dus, in februari nog gedragen door zangeres Skin van de Britse rockband Skunk Anansie toen ze een lintje ontving van koning Charles III.
En geheel passend bij deze tijd van het jaar, met regenachtig weer en de aankomende kerstperiode vol glitter en glamour, zo schrijft Kunstmuseum Den Haag over de jas.

Royals & Rebels

De tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion neemt bezoekers mee op reis door Groot-Brittannië en laat zien hoe de Britten hun stempel stevig weten te drukken op de modegeschiedenis. De tentoonstelling is daarnaast een eerbetoon aan Vivienne Westwood.
Hoogtepunten in de tentoonstelling, naast de Rainfall Coat van Wun, zijn de Westwood-trouwjurk die actrice Sarah Jessica Parker droeg in de film Sex and the City en recent in de vervolgserie And Just Like That, twee outfits van Lady Diana en twee hoedjes van onze koningin Máxima, gedragen tijdens belangrijke events in Engeland.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!