Harry Haring of Badr Haring; hoe moet de nieuwe mascotte van de Keizerstraat gaan heten?

De mascotte en een muzikant
De mascotte en een muzikant © Winkelstraat Scheveningen
DEN HAAG - Er heerst een feestelijke sfeer op Scheveningen, want in de Keizerstraat wordt heel december ieder weekend Winterfest gevierd en pakken ondernemers uit met kraampjes met gratis hapjes en drankjes. De straat heeft bovendien een heuse mascotte gekregen, een keizerlijke haring. Die haring moet alleen nog een toepasselijke naam krijgen. 'Iedereen mag suggesties doen voor de naam en daar komen de leukste ideeën uit', vertelt ondernemer Remco Striegel.
Afgelopen weekend is het Winterfest, dat nog heel december ieder weekend in de Keizerstraat plaatsvindt, afgetrapt. 'Wat dat precies inhoudt? Er is gewoon heel veel gezelligheid in de straat', vertelt Remco Striegel, ondernemer en voorzitter van de winkeliersvereniging in Bob Staat Op. 'Er staan zes kraampjes waar winkeliers gratis hapjes en drankjes kunnen krijgen en twee van die kraampjes worden benut voor leuke promotie acties.'
Het is niet alleen gezellig, maar ook belangrijk voor de Keizerstraat, vertelt Remco. 'We hebben natuurlijk allerlei problemen gehad in onze straat en die heeft heel lang opengelegen door opbrekingen. We vinden het daarom heel erg belangrijk dat we bezoekers een beetje belonen als ze hun kerstboodschapjes bij ons komen doen. En we krijgen ontzettend leuke reacties erop. Ik zag vorig weekend alleen maar blije gezichten.'

Leukste naam

Afgelopen zondag is de nieuwe mascotte van de Keizerstraat feestelijk onthuld. Het is, hoe kan het ook anders, een keizerlijke haring. Zijne hoogheid heeft alleen nog geen naam.
'We hebben daarom een actie waarbij iedereen een naam kan insturen. De allerleukste namen worden hieruit gekozen en binnenkort komt er een poll online waar men kan kiezen', vertelt Remco. 'Er zitten al hele grappige tussen zoals Maatje van de Keizer, Badr Haring, Hendrik de Haringman en gewoon lekker simpel en Haags: Harry de Haring.
Wie nog een leuke naamsuggestie heeft, mag dat sturen naar info@studioscheveningen.nl

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!