Kane brengt protestnummer uit tegen oorlog in Gaza: 'Niet zomaar een lied, maar een belofte'

Dennis van Leeuwen (li.) en Dinand Woesthoff (r.) op de rode loper
Dennis van Leeuwen (li.) en Dinand Woesthoff (r.) op de rode loper © Omroep West
DEN HAAG - Haagse band Kane heeft een nieuwe single uitgebracht als protestsong tegen de oorlog in Gaza. De opbrengst van het nummer 'War Ends Today' wordt gebruikt om kinderen in de bezette Palestijnse gebieden te voorzien van onderdak, medische zorg, voedsel hulp, schoon water en mentale steun. 'We zijn gedreven door bezorgdheid en compassie', schrijft de band.
'Zoals velen van jullie worden wij ook meegesleurd door emoties voortkomend uit bezorgdheid over een, naar het lijkt, constante stroom ellende uit de wereld met op dit moment als hoofdader de oorlog op kinderen in Gaza', schrijft Kane op Instagram.

In actie komen

'Wij willen iets doen. Wij willen in actie komen. Niet omdat we denken dat het wereldvrede gaat veroorzaken. Niet omdat we denken dat wij iets meer zijn dan een klein deel van een druppel die een verschil kan maken. Maar wel omdat we weten dat niets doen, niets zeggen, niets uiten, voor ons geen optie is', vervolgen ze. Daarom heeft de band naar eigen zeggen het nummer 'War Ends Today' geschreven, waarvan de opbrengsten naar steun voor kinderen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever gaan.
War Ends Today
War Ends Today © Kane

In één week geschreven

Bandleden Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen van Kane vertellen dat zij het nummer in één week geschreven hebben, 'gedreven door bezorgdheid en compassie'. Ze noemen de single 'niet zomaar een lied, maar een belofte, een actie, een bijdrage aan hoop voor kinderen in de meest hopeloze oorlogssituaties.'
Sinds maandag 4 december is het nummer te streamen. Ook kunnen mensen een bedrag naar keuze doneren. In ruil voor je donatie krijg je dan per mail toegang om het nummer 'War Ends Today' te downloaden.

Terugkeer

De tien jaar geleden gestopte rockband Kane maakte in september bekend dat ze weer bij elkaar komen voor een serie van vijf reünieconcerten in de Ziggo Dome in Amsterdam volgend jaar juni. Ter gelegenheid van hun terugkeer, verscheen eerder al de single 'What are you waiting for', dat in de Top 40 op de 33e plek bleef haken. Op Videoland is bovendien de documentaire 'Kane: a Story Recorded' te zien over de band.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!