Column Marcel Verreck: 'Deze formatiepuzzel kan zo in het Eschermuseum'

Marcel Verreck
Marcel Verreck © Den Haag FM
DEN HAAG - Marcel Verreck spreekt in een wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe.
Sinterklaas wilde dit jaar aankomen in Kijkduin. Ja maar, zei de Hoofdpiet, dan hebben we een probleem, want Kijkduin heeft geen veilige haven. Ach, zei de Sint, in Kijkduin en Loosduinen wonen, zo lang ik mij kan heugen, vooral hele lieve, welwillende en gastvrije mensen. Kan je je nog herinneren hoe ze met zijn allen landgoed Ockenburg zo prachtig hebben opgeknapt. We gaan er gewoon heen.
Maar moeten wij die mensen dan niet eerst een brief sturen, vroeg de hoofdpiet. Welnee, zei Sinterklaas, we zijn er al vlakbij, dit is een urgente situatie, wij zijn vast welkom. Sint, riep de Stuurpiet, waar is dat Kijkduin? Ik kan het niet vinden, ik zie alleen maar flatgebouwen. Het moet hier zijn, zei Sint en hij riep de Wim HofPiet en vroeg hem overboord te springen in het koude water om poolshoogte te nemen.
En toen de WimHofPiet weer aan kwam zwemmen, werd hij aan boord gehesen. Hij vertelde dat het wel Kijkduin was, maar dat daar al een Geertheiligman rondliep. Gaf hij ook cadeautjes, vroeg de Sint. Dat niet, zei de WimHofPiet, maar hij beloofde er wel een heleboel. Ik weet niet of wij nu nog wel welkom zijn in Kijkduin.’
Bekijk hier de volledige column:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!