Contract Lex Schoenmaker wordt niet verscheurd: ADO-icoon blijft bij de club

Lex Schoenmaker
Lex Schoenmaker
DEN HAAG - Lex Schoenmaker gaat zijn contract als ambassadeur van ADO Den Haag tot 2025 uitdienen. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de directie van ADO en het clubicoon. Schoenmaker is blij met de uitkomst. 'Ik ben en blijf de komende periode betrokken en zal altijd, dan wel op de achtergrond, een ambassadeursrol vervullen voor de club waar mijn hart ligt', zegt de 76-jarige oud-profvoetballer.
De zaakwaarnemer van Schoenmaker, Rob Jansen, maakte drie weken geleden bekend dat de Haagse club het contract van het icoon wilde verscheuren. Daarom gingen beide partijen in gesprek. Daar is uitgekomen dat de man die meer dan vierhonderd wedstrijden voor de club speelde en meermaals trainer was ook de komende seizoenen, als ambassadeur zijn werk zal doen.
'ADO Den Haag en ik hebben een goed gevoel overgehouden aan de uitkomst van de gesprekken', zegt Schoenmaker dan ook.

Blij

Ook ADO-directeur Natascha van Grinsven is blij met het resultaat. 'Wij waarderen en respecteren zijn rol binnen de organisatie en de afspraken die er liggen. In goed onderling overleg zijn we tot een besluit gekomen, waarin beide partijen zich volledig kunnen vinden.'
Met die laatste zin doelt de directeur van ADO ook op de periode na 2025. Wat de contractverhoudingen tussen Schoenmaker en ADO dan zal zijn, is bekend. Beide partijen doen er echter geen uitspraken over.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!