Inleverpunt illegaal vuurwerk bij ADO-stadion

Foto ter illustratie: PXHere
Foto ter illustratie: PXHere
DEN HAAG - Mensen die van hun illegale vuurwerk af willen, kunnen dat dit jaar opnieuw inleveren op de parkeerplaats van het ADO-stadion. De gemeente biedt hen daarvoor op 27 december de gelegenheid zonder dat zij een straf riskeren. Hiermee hoopt de gemeente minder illegaal vuurwerk op straat te zien.
Het is niet de eerste keer dat er een vuurwerkpunt wordt ingericht. De afgelopen jaren konden mensen ook al hun vuurwerk inleveren bij het ADO-stadion. Vorig jaar werd 25 kilo vuurwerk verzameld, mede omdat de gemeente Pijnacker-Nootdorp hun bewoners ook verwees naar deze plek.
Op 27 december kan tussen 09.00 uur uur 's morgens en 17.00 uur 's middags illegaal vuurwerk inleveren worden afgegeven, met een maximum van 25 kilo per persoon.
Dit vuurwerk wordt gewogen, in antistatische zakken gedaan en veilig verpakt met piepschuim om te voorkomen dat er per ongeluk een ontbranding plaatsvindt. Er is geen streefgewicht dat de gemeente wil ophalen, maar eerder gaf een woordvoerder van de gemeente aan dat 'alle beetjes helpen'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!