Opnieuw Hagenaar aangehouden voor betrokkenheid bij schietpartij in Rotterdam

Politieagenten van de dienst speciale interventie bij het Erasmus MC Rotterdam op 28 september
Politieagenten van de dienst speciale interventie bij het Erasmus MC Rotterdam op 28 september © ANP
DEN HAAG - De politie heeft vandaag opnieuw iemand uit Den Haag aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartijen in Rotterdam op het Heiman Dullaertplein en het Erasmus MC op 28 september. Het gaat om een 29-jarige man.
De politie is hem op het spoor gekomen in het onderzoek naar de herkomst van de wapens. De Hagenaar is gearresteerd voor verboden wapenbezit. Het rechercheteam onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat volop door met het onderzoek. Daarom worden verder ook geen mededelingen gedaan, maakte de politie woensdagavond bekend.
Eerder vandaag werd bekend dat de 21-jarige man uit Den Haag die maandag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de twee schietpartijen in het Erasmus MC en het Heiman Dullaertplein vrijkomt. Hij had geen rol bij de schietpartij, maar blijft wel verdacht van het vasthouden van een vuurwapen, aldus het Openbaar Ministerie.

DNA op wapen

De Hagenaar was aangehouden omdat zijn DNA was gevonden op het wapen dat door Fouad L. is gebruikt bij de schietpartijen. Uit de verhoren is uiteindelijk gebleken dat hij geen rol had tijdens de schietpartijen. Of hij voor het vasthouden van een wapen wordt vervolgd, wordt later bepaald.
Op 28 september schoot L. eerst zijn buurvrouw Marlous en haar 14-jarige dochter Romy thuis aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam dood. Daarna stak hij zijn eigen woning in brand om vervolgens naar het Erasmus MC te gaan. In het ziekenhuis gooide hij brandbommen van de balustrade en schoot hij in een onderwijslokaal.
Docent Jurgen Damen, die op dat moment lesgaf in het lokaal, kwam om het leven. Er volgde een klopjacht en korte tijd later werd Fouad L. gepakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!