Uittips Den Haag: Royal Christmas Fair, Snowfest en Scheveningen Light Walk

Royal Christmas Fair
Royal Christmas Fair © The Hague & Partners
DEN HAAG - Met het sinterklaasfeest achter de rug, begint Den Haag steeds meer in het teken te staan van Kerst. Er zijn dan ook steeds meer kerstactiviteiten. Van de kerstmarkt tot wintersportfestijn Snowfest. Je leest het in de uittips van deze week.

Royal Christmas Fair

Op naar het Lange Voorhout, want vanaf donderdag 7 december gaat de Royal Christmas Fair open! Kersthuisjes, lichtjes, glühwein, een bijna dagelijks bezoek van de Kerstman... Op deze kerstmarkt is genoeg te doen.
Je kunt bij de chalets van alles kopen, maar er zijn ook allerlei activiteiten gepland. Van een sing-a-long tot Haagsuh Bingo. De hele programmering vind je hier. De kerstmarkt opent donderdag vanaf 17.00 uur en is vervolgens tot en met 23 december dagelijks open van 12.00 tot 21.00 uur (met uitzondering van 18 december).
© Richard Mulder

Snowfest The Hague

De Grote Markt is van 8 tot en met 10 december de place to be voor wintersportliefhebbers. Tijdens Snowfest The Hague. Zo vindt de Rock A Rail snowboardwedstrijd daar plaats op zaterdag. En is er ook de DownTown StreetSki Session, en een wintersportdorp.

Scheveningen Light Walk

Voor de vijfde keer wordt in december de Scheveningen Light Walk georganiseerd. Op zaterdag 9 december is het zover. Wandelaars kunnen meedoen aan een tocht van 7,5, 12 of 18 kilometer door een magisch verlicht Scheveningen.
© Scheveningen Light Walk
De wandelaars krijgen een pet met verlichting, kunnen onderweg genieten van warme chocolademelk en een oliebol, en bij de 12 en 18 kilometer ook nog een glühwein om op te warmen bij Beachclub Aloha. Meedoen aan het evenement? Inschrijven kan nog tot en met 9 december, zolang de wandelkaarten niet zijn uitverkocht. Meer informatie over de starttijden van de wandeltochten vind je hier.

A Royal Christmas Cinema

Genieten van een leuke kerstfilm onder het genot van glühwein of warme chocolademelk. Het kan tijdens de Royal Christmas Cinema. Vanaf deze week start er iedere donderdag en vrijdag in de Waalse Kerk aan het Noordeinde een familiekerstfilm om 18.00 uur en een film voor volwassenen om 20.30 uur.
Zo staan op donderdag 7 december een Frozen Sing-a-long of een The Sound of Music Sing-a-Long op het programma, en donderdag 8 december The Holiday en Home Alone. Meer informatie en kaartjes vind je hier.

Hofkwartier Wintermarkt

Een nostalgische markt op zondag 10 december: de Hofkwartier Wintermarkt. In het historische centrum bij het Hofkwartier zijn 100 kraampjes verspreid, waar je kerstinkopen kunt doen. Van kunst, antiek en curiosa tot en met vintage kleding en kerstdecoraties. En natuurlijk kun je er ook lekker eten, bij de Grote Kerk zijn diverse foodtrucks te vinden.
Naast de kraampjes is er vermaak voor jong en oud, zoals straattheater en live muziek. De markt is open van 11.00 tot 17.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!