Dronken bestuurder zonder rijbewijs twee keer op een dag aangehouden

© Politie Basisteam Jan Hendrikstraat
DEN HAAG - De politie in de binnenstad had het vandaag druk met een dronken bestuurder. Ze hielden de man niet één, maar twee keer aan voor rijden onder invloed. Hij had niet alleen te veel gedronken, maar reed ook zonder rijbewijs.
Tijdens de vroege dienst controleerde de politie het voertuig van de man, omdat hij in het voetgangersgebied reed. 'Wij roken een flinke alcohollucht en onze alcoholtest gaf inderdaad aan dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken', schrijft het politieteam op Facebook.
Ook reed de bestuurder zonder rijbewijs. Hij werd daarom aangehouden voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Er werd proces-verbaal opgemaakt en daarna mocht de man het bureau verlaten, wel met een rijverbod.

Rechtstreeks naar horecazaak

Maar de agenten zagen dat de man vanuit het bureau rechtstreeks naar een horecazaak liep. 'Om nog een alcoholische drank te nuttig', aldus de politie.
De politie vermoedde dat de man daarna gewoon weer zou gaan rijden, en dat bleek te kloppen. 'Hij dronk zijn drankje op en liep naar zijn auto. Hij stapte vervolgens in en reed weg. Al snel zaten we achter het voertuig.'
De bestuurder kreeg een stopteken en werd voor de tweede keer die ochtend aangehouden. Deze keer voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs én het rijden tijdens een rijverbod.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!