19-jarige heeft huis vol illegaal vuurwerk: 'Amateuristisch opgeslagen'

Dit type vuurwerk is illegaal in Nederland
Dit type vuurwerk is illegaal in Nederland © ANP
DEN HAAG - Politieagenten hebben 122 kilogram zwaar vuurwerk gevonden in het huis van een 19-jarige man. Die ontdekking volgde nadat hij op heterdaad betrapt werd in handel van het illegale spul. De lading vuurwerk was zo 'amateuristisch' opgeslagen, dat er een gespecialiseerd bedrijf aan te pas moest komen om de handel af te voeren.
De laatste maanden van het jaar maakt de politie extra mensen vrij om zwaar vuurwerk te onderscheppen. In het onderzoek kwam de 19-jarige Hagenaar naar voren. Hij is vrijdag opgepakt bij het afleveren van pakken met cobra's. Dit illegale knalvuurwerk is zo krachtig, dat je hand eraf kan vliegen als je het vasthoudt.
In het huis van de 19-jarige man werd 122 kilo zwaar vuurwerk ontdekt. Dat lag op verschillende plekken in de woning verstopt. 'Vanwege de amateuristische en risicovolle manier waarop het vuurwerk opgeslagen lag, moest een gespecialiseerd bedrijf het vuurwerk afvoeren', aldus de politie.
Deel van de vuurwerkvondst
Deel van de vuurwerkvondst © Politie
Waar in Den Haag het vuurwerk precies is ontdekt, laat de politie in het midden. Daarnaast zijn er verdovende middelen in huis gevonden. Wie overigens zelf illegaal vuurwerk in zijn bezit heeft, kan dat traditiegetrouw zonder risico op een straf inleveren. Dat is dit jaar op woensdag 27 december bij de parkeerplaats van het ADO-stadion.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!