Dragqueen leest voor, nieuws rond afvalzaken en meer in podcast Den Haag FM Deze Week

© Valerie Kuypers (gemeente Den Haag)
DEN HAAG - Het plotse overlijden van de 27-jarige Patrick van der Heiden op het veld bij sv Erasmus, het voorlezen door een dragqueen in de bibliotheek, een nieuwe afvalapp en afvalvoorlichters, Het komt allemaal voorbij in de nieuwe aflevering van de podcast 'Den Haag FM Deze Week'. En we kijken natuurlijk ook nog even wat er gebeurt met de ingezamelde cadeaus voor Sintvoorieder1.
Het was de week waarin we spraken over het overlijden van Patrick van der Heiden (27). Hij werd een week eerder week onwel tijdens de voetbaltraining bij sv Erasmus. Ondanks alle hulp overleed hij.
Presentator Bob Brinkman sprak in Bob Staat Op met goede vriend Quinten. 'Hij deed zijn training samen met onze beste vrienden en wat veteranen. Hij greep naar zijn enkel en zakte helemaal in elkaar. Niemand weet waarom, dat is het aller moeilijkste.'
Het was ook de week van een bijzonder bezoek in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Daar kwam dragqueen Miss Abby OMG langs om voor te lezen aan kinderen.
Ze ziet eruit als een prinses', reageerde de vijfjarige Marius. 'Ik vind Abby mooi. Het boek dat ze voorleest, vind ik ook heel leuk. En ik hou van de glitters op mijn gezicht.' Verslaggever Judith Tielemans was erbij en vertelt over het bezoek.
In de wereld rond afval gebeurt er een en ander: de My Clean City-app gaat verdwijnen om plaats te maken voor een nieuwe app: Signalen. Dat gaat gebeuren in 2025. De app moet makkelijker worden voor de makers en de gebruikers, weet verslaggever Maxime Kok. De politiek is hier nog niet zeker van en vraagt om meer informatie
Tegelijkertijd gaan de afvalvoorlichters in december op pad in Laak Centraal en Spoorwijk om mensen bewust te maken van de juiste manier waarop afval kan worden aangeboden, en de rol die ze spelen bij het schoonhouden van de buurt.
En hoewel de Sint en zijn Pieten het land weer hebben verlaten, we staan toch nog even stil bij 5 december. Judith ging op pad naar het pakhuis van Sintvoorieder1 om te zien dat er gebeurt met alle ingezamelde pakjes.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!